reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ale tu cicho :) co tam u was dziewczyny się dzieje? My w piątek mamy USG kontrolne bo jest 0.5kg różnicy między dziećmi. I jak mlody nie nadrobil od ostatniego usg to kładą nas na patologie.
Planowo jakby było wszytko ok.to kładę się 04.04 na rozpakowanie :)

reklama
Ale tu cicho :) co tam u was dziewczyny się dzieje? My w piątek mamy USG kontrolne bo jest 0.5kg różnicy między dziećmi. I jak mlody nie nadrobil od ostatniego usg to kładą nas na patologie.
Jaki u Ciebie czas ciąży? U mnie dzieci urodziły się z różnicą 900gr. Obecnie zdrowe i szalone rozrabiaki.

To ile Twoje dzieciaczki ważą?

My ostatnie mierzenie mieliśmy 1,5 tyg. temu. Był 28+5 i zszokawalam się równością! 1328 i 1325g. Nie spodziewałam się, bo wcześniej było zawsze więcej tych gramów +/-, ale mam nadzieję, że się utrzyma. Ciąża jest 1k2o. Kolejne mierzenie mamy pojutrze przy okazji kolposkopii w szpitalu

My ostatnie mierzenie mieliśmy 1,5 tyg. temu. Był 28+5 i zszokawalam się równością! 1328 i 1325g. Nie spodziewałam się, bo wcześniej było zawsze więcej tych gramów +/-, ale mam nadzieję, że się utrzyma. Ciąża jest 1k2o. Kolejne mierzenie mamy pojutrze przy okazji kolposkopii w szpitalu
Moje bąble rosły rowno do połówkowych

3tyg temu, dziewczynka ważyła ok. 2kg a mlody 1640 jakoś. W piątek mam kontrolne USG i zobaczymy

trzymam kciuki. Nasze mierzenie też się przesunęło z czw na pt, czyli sprawdzamy rozmiary tego samego dnia :)
Daj znać jak tak Twoje szkraby!
A jak sie ogolnoe czujesz ? Bo Mi coraz ciężej jest. Wstać w nocy to wyczyn. Tak samo spacer dluzszy, no porazka. I mam okropna zgagę wieczorami przed snem.

A jak sie ogolnoe czujesz ? Bo Mi coraz ciężej jest. Wstać w nocy to wyczyn. Tak samo spacer dluzszy, no porazka. I mam okropna zgagę wieczorami przed snem.
zgagi nie mam, ale na spacer tylko z pasem podtrzymującym, bo inaczej po 1 km w dole czuję straszne rozpieranie i każdy krok boli. Z pasem trochę można pochodzić, ale w tempie raczej żółwim :p
W nocy z zegarkiem w ręku co 2 godziny wstaję to toalety. W dzień to odsypiam :p

Lekko nie jest. Jeszcze 6 tygodni... Potem będzie już tylko ciężej 🤣

Podziwiam kobiety w ciąży mnogiej, które już mają jakiegoś malucha w domu.

reklama
zgagi nie mam, ale na spacer tylko z pasem podtrzymującym, bo inaczej po 1 km w dole czuję straszne rozpieranie i każdy krok boli. Z pasem trochę można pochodzić, ale w tempie raczej żółwim :p
W nocy z zegarkiem w ręku co 2 godziny wstaję to toalety. W dzień to odsypiam :p

Lekko nie jest. Jeszcze 6 tygodni... Potem będzie już tylko ciężej 🤣

Podziwiam kobiety w ciąży mnogiej, które już mają jakiegoś malucha w domu.
My po USG :) wszytko ok wyszło choć młoda już o 600g większą niż mlody. Ale przepływy ok wyszły. Więc za 2 tyg kładę się już do szpitala na rozpakowanie

Do góry