reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki @Mm27, @Guni85, właśnie o niej myślę, tylko wydaje się taka wieeeelka...
Też potwierdzam jest wielka, ale dzięki temu wygodna. Nie wyobrażam sobie karmienia wspólnego bez niej czasem próbowałam jak jeździłam z dziećmi do rodziców obkładać się zwykłymi poduszkami i tak karmiłam, ale to była porażka. Woziłam ją w końcu wszędzie żeby się nie męczyć

reklama
Imagi_nacja gratulacje 😀 super data heh ❤️
Agnieszka, zobaczysz wszytko wdzięczny dobrze, dacie radę.

Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie pobierania krwi pępowinowej. Co o tym myślicie? Położna ze szpitala mocno mnie namawia. Nie ukrywam, to spore koszty dla nas. Tylko się zastanawiam czy jest sens pobierania jeśli nie planujemy posiadania większej ilości dzieci. A podobno taka krew sprawdzą się dla ewentualnego młodszego rozdzenstwa.

Imagi_nacja gratulacje 😀 super data heh ❤️
Agnieszka, zobaczysz wszytko wdzięczny dobrze, dacie radę.

Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie pobierania krwi pępowinowej. Co o tym myślicie? Położna ze szpitala mocno mnie namawia. Nie ukrywam, to spore koszty dla nas. Tylko się zastanawiam czy jest sens pobierania jeśli nie planujemy posiadania większej ilości dzieci. A podobno taka krew sprawdzą się dla ewentualnego młodszego rozdzenstwa.
to jest akurat mit, który być może powstał z tego, że gdy choroba, na którą zapada dziecko ma podłoże genetyczne, wtedy nie można użyć jego własnych komórek macierzystych, bo też mają tę mutację. Ja się zastanawiam z innego powodu. Czy jest sens skoro w domu będzie szpik bliźniaka genetycznego w razie potrzeby, której oczywiście mam nadzieję nie będzie (u mnie 1 jajowe chłopaki)

to jest akurat mit, który być może powstał z tego, że gdy choroba, na którą zapada dziecko ma podłoże genetyczne, wtedy nie można użyć jego własnych komórek macierzystych, bo też mają tę mutację. Ja się zastanawiam z innego powodu. Czy jest sens skoro w domu będzie szpik bliźniaka genetycznego w razie potrzeby, której oczywiście mam nadzieję nie będzie (u mnie 1 jajowe chłopaki)
U mnie :) parka. Cały czas się zastanawiam czy warto. Bo też czytałam że czasem bywa tak że tej krwi jest bardzo mało i może być wykorzystana jedynie do leczenia dziecka lub jest źle pobrana i wtedy też jest jej za mało ma cokolwiek :/ . Strasznie namieszali mi w głowie tym namawianiem. Prawie jakby sugerowali że jak nie skorzystam to będę zła matka

Hej dziewczyny.
My już w końcu od wczoraj razem wszyscy w domku ❤️❤️
76681F8D-86C6-4357-B22D-BCD793D9863B.jpeg

reklama
Do góry