reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ale tu cicho :) co tam u was dziewczyny się dzieje? My w piątek mamy USG kontrolne bo jest 0.5kg różnicy między dziećmi. I jak mlody nie nadrobil od ostatniego usg to kładą nas na patologie.
Planowo jakby było wszytko ok.to kładę się 04.04 na rozpakowanie :)

reklama
Ale tu cicho :) co tam u was dziewczyny się dzieje? My w piątek mamy USG kontrolne bo jest 0.5kg różnicy między dziećmi. I jak mlody nie nadrobil od ostatniego usg to kładą nas na patologie.
Jaki u Ciebie czas ciąży? U mnie dzieci urodziły się z różnicą 900gr. Obecnie zdrowe i szalone rozrabiaki.

To ile Twoje dzieciaczki ważą?

My ostatnie mierzenie mieliśmy 1,5 tyg. temu. Był 28+5 i zszokawalam się równością! 1328 i 1325g. Nie spodziewałam się, bo wcześniej było zawsze więcej tych gramów +/-, ale mam nadzieję, że się utrzyma. Ciąża jest 1k2o. Kolejne mierzenie mamy pojutrze przy okazji kolposkopii w szpitalu

My ostatnie mierzenie mieliśmy 1,5 tyg. temu. Był 28+5 i zszokawalam się równością! 1328 i 1325g. Nie spodziewałam się, bo wcześniej było zawsze więcej tych gramów +/-, ale mam nadzieję, że się utrzyma. Ciąża jest 1k2o. Kolejne mierzenie mamy pojutrze przy okazji kolposkopii w szpitalu
Moje bąble rosły rowno do połówkowych

3tyg temu, dziewczynka ważyła ok. 2kg a mlody 1640 jakoś. W piątek mam kontrolne USG i zobaczymy

trzymam kciuki. Nasze mierzenie też się przesunęło z czw na pt, czyli sprawdzamy rozmiary tego samego dnia :)
Daj znać jak tak Twoje szkraby!
A jak sie ogolnoe czujesz ? Bo Mi coraz ciężej jest. Wstać w nocy to wyczyn. Tak samo spacer dluzszy, no porazka. I mam okropna zgagę wieczorami przed snem.

A jak sie ogolnoe czujesz ? Bo Mi coraz ciężej jest. Wstać w nocy to wyczyn. Tak samo spacer dluzszy, no porazka. I mam okropna zgagę wieczorami przed snem.
zgagi nie mam, ale na spacer tylko z pasem podtrzymującym, bo inaczej po 1 km w dole czuję straszne rozpieranie i każdy krok boli. Z pasem trochę można pochodzić, ale w tempie raczej żółwim :p
W nocy z zegarkiem w ręku co 2 godziny wstaję to toalety. W dzień to odsypiam :p

Lekko nie jest. Jeszcze 6 tygodni... Potem będzie już tylko ciężej 🤣

Podziwiam kobiety w ciąży mnogiej, które już mają jakiegoś malucha w domu.

reklama
zgagi nie mam, ale na spacer tylko z pasem podtrzymującym, bo inaczej po 1 km w dole czuję straszne rozpieranie i każdy krok boli. Z pasem trochę można pochodzić, ale w tempie raczej żółwim :p
W nocy z zegarkiem w ręku co 2 godziny wstaję to toalety. W dzień to odsypiam :p

Lekko nie jest. Jeszcze 6 tygodni... Potem będzie już tylko ciężej 🤣

Podziwiam kobiety w ciąży mnogiej, które już mają jakiegoś malucha w domu.
My po USG :) wszytko ok wyszło choć młoda już o 600g większą niż mlody. Ale przepływy ok wyszły. Więc za 2 tyg kładę się już do szpitala na rozpakowanie

Do góry