reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Nigdy nie czułam się tak źle. Nikomu nie zycze. Uczucie jakby ktoś wyrwał ci kawałek serca. Na zabiegu plakalam jak bóbr teraz też co chwilę się budzie i nie wierzę w to co się stało

Kochana płacz, pozwól sobie na te emocje i na żałobę. Masz pełne prawo do tych uczuć. Wiem, że teraz trudno w to uwierzyć, ale przyjdzie taki moment, że z każdym dniem będzie odrobinkę lepiej. Jesteś dzielna!

reklama
Od 12 tygodnia miałam co tydzień mierzone przepływy aż do końcówki 35 tygodnia! Co drugi tydzień oprócz przepływów mierzyli dziewczynki i sprawdzali cała resztę wiec się trochę nachodziłam. 18-11-2021 w 35+5 urodziłam dwie piękne i zdrowe córeczki ❤️ Większa leżała 3 dni w inkubatorze ale to bardziej dla pewności i bezpieczeństwa a mniejsza 5 dni i nadal ma dożylnie karmienie ale to jeszcze pare dni i zostanie odłączona od wszystkiego bo już przekroczyła 2 kg!!! Dziewczynki urodziły się z duża różnica wagowa: 2660 i 1840 a po tygodniu jest 2460 i 2100🤗🤗 trzymam za was wszystkie kciuki i zycze dużo wytrwałości i siły bo wiem jak dużo będziecie tego potrzebować 💪 buziaki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamusiek bliźniaków 😘😘
Kasieńko! Serdeczne gratulacje!! U nas sajgon, tyle się dzieje, ze nawet nie mam czasu zaglądać. Strasznie się cieszę, ze dotrwalyscie i ze jest ok!

Dziewczyny, chciałabym Was podpytać jakie wózki wybrałyście albo jakim przyglądacie się dla Waszych pociech? U mnie jeszcze dosyć wcześnie (jutro będzie 19+0), ale chciałabym mieć coś chociaż wybranego, bo boje się, że później zostanę "uziemiona" i odpadnie np. opcja pójścia do sklepu i obejrzenia na żywo. 🙂
U nas stanęło na tfk adventure i powiem, ze mistrzostwo świata. Mieszkam na wiosce, mamy same wertepy, mimo masy prowadzi się świetnie, nawet po mocno wyboistym terenie. Intuicyjny, łatwy w obsłudze. No czadowy (ale mi reklama wyszła🤣)

Wiem, że jeszcze trochę wcześnie u mnie bo zaczynam 11tydzień ale tak z ciekawości zapytam kiedy udać się do szkoły rodzenia? W ciąży mnogiej chyba jakoś wcześnij niż standardowo?

Ja się jeszcze nie wybrałam. U mnie 16tc, nic nie słyszałam o tym żeby wybrać się wczesniej. Nawet nie wiem czy uda mi się wybrać od 20, bo nie mogę u siebie w mieście znaleźć takiej, której godziny zajęć nie kolidowałyby z pracą :/

Hej, nieśmiało się witam w gronie mam bliźniaków w 2022 u mnie początek, 6 tyd 1 dzień i stoję przed wyborem lekarza prowadzącego. Zostałam skierowana do poradni ciąż mnogich, czy ktoś może polecić jakaś w wawie?

Witamy, witamy! 🥰 Ja akurat nie z Wawy i nie korzystam z tego typu poradni, więc niestety nie pomogę. 🙂

Hej, nieśmiało się witam w gronie mam bliźniaków w 2022 u mnie początek, 6 tyd 1 dzień i stoję przed wyborem lekarza prowadzącego. Zostałam skierowana do poradni ciąż mnogich, czy ktoś może polecić jakaś w wawie?

W Warszawie do mnogich chyba Starynkiewicza lub Karowa. Ewentualnie Żelazna, ale słyszałam że zapisy dopiero na luty/marzec 🙄

reklama
Do góry