reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Byłam we wtorek na usg i ciąża została porwierdzona 2o2k czyli wedlug lekarza tez ten najlepszy wariant pod wzgledem zagrozen. Byly 2 serduszka co prawda nie bylo slychac ale bily ok 126 i 140 uderzen. Dzisiaj mam juz 7t+1 :) na razie sporo mysle i staram sie cieszyc bo to jednak podwojne szczescie po 2.5 roku staran :) nie wiem co dalej, co mam robic badan nie mam zleconych ostatnio wszystkie byly super i rozyczka i trombofilia ok i morfologia i mocz ale mam slabe nawodnienie wiec musze wiecej pic. Kolejna wizyta 7.12. Jeszcze pracuje ale ze wzgledu na psychike wymeczona przez starania i mocno stresujaca prace chce maksymalnie do Swiat pracowac, ponad 9 lat nie chorowalam nie urlopowalam sir za bardzo pracowalam piatek swiatek weekendy...;)

reklama
Byłam we wtorek na usg i ciąża została porwierdzona 2o2k czyli wedlug lekarza tez ten najlepszy wariant pod wzgledem zagrozen. Byly 2 serduszka co prawda nie bylo slychac ale bily ok 126 i 140 uderzen. Dzisiaj mam juz 7t+1 :) na razie sporo mysle i staram sie cieszyc bo to jednak podwojne szczescie po 2.5 roku staran :) nie wiem co dalej, co mam robic badan nie mam zleconych ostatnio wszystkie byly super i rozyczka i trombofilia ok i morfologia i mocz ale mam slabe nawodnienie wiec musze wiecej pic. Kolejna wizyta 7.12. Jeszcze pracuje ale ze wzgledu na psychike wymeczona przez starania i mocno stresujaca prace chce maksymalnie do Swiat pracowac, ponad 9 lat nie chorowalam nie urlopowalam sir za bardzo pracowalam piatek swiatek weekendy...;)
Super. 2k2o 2 jajowe czy 1?

Hej dziewczyny

Jak sobie radzicie?
U nas dzisiaj 25tc, byliśmy na wizycie i stety niestety bardziej tryb leżący chyba do końca…🙂 dobrze ze w domu można leżeć 🙈 jakoś damy radę

U mnie niestety jest 1k2o i od 12 tygodnia różnica między dziewczynkami. Niestety zdiagnozowali nam suigr ( zahamowanie wzrostu) naszczescie nie całkowite u jednej z dziewczyn 🥺 Ryzyko było ze do 26 tygodnia się zatrzyma i nie da rady ale nasza wojowniczka ku zaskoczeniu wszystkich lekarzy dalej rośnie ( powolutku ale rośnie ) i rozwija się prawidłowo. W połowie 26 tygodnia podjęliśmy decyzje ze zostanę w szpitalu do rozwiązania i tak już mija 2 tydzień a dziewczynki dalej dzielnie walczą. Obecie mamy prawie 600g różnicy i myślimy ze jak jeszcze powalczą to będzie ok 1 kg różnicy ale już się tym nie martwię najważniejsze żeby jeszcze chociaż dwa tygodnie dały radę i podrosły 🤗
Hej kochana,
Jak wyglądały twoje wizyty w ciąży? Co ile miałaś badane przeplywy??

Dziewczyny, chciałabym Was podpytać jakie wózki wybrałyście albo jakim przyglądacie się dla Waszych pociech? U mnie jeszcze dosyć wcześnie (jutro będzie 19+0), ale chciałabym mieć coś chociaż wybranego, bo boje się, że później zostanę "uziemiona" i odpadnie np. opcja pójścia do sklepu i obejrzenia na żywo. 🙂

Dziewczyny, chciałabym Was podpytać jakie wózki wybrałyście albo jakim przyglądacie się dla Waszych pociech? U mnie jeszcze dosyć wcześnie (jutro będzie 19+0), ale chciałabym mieć coś chociaż wybranego, bo boje się, że później zostanę "uziemiona" i odpadnie np. opcja pójścia do sklepu i obejrzenia na żywo. [emoji846]
Valco snap duo [emoji4] Ja jestem bardzo zadowolona z wyboru.

reklama
Ja się jeszcze cały czas oswajam.. i szczerze to jeszcze nie wierzę że jestem w ciaży ;) ale to dopiero 7t+5. Nie mam żadnych objawów a na poprzedniej wizycie były serduszka ale jeszcze nie dało się ich posłuchać. Ale piękne było to że moj lekarz nie ma problemu z wpuszczeniem męża i pierwszy raz byl ze mną w gabinecie i to widział :)

Do góry