reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja byłam wczoraj na usg w luxmedzie bo czuję się tak fantastycznie że aż zwątpiłam czy jestem w tej ciąży... Ale bezsprzecznie dzieciaki są, serducha biją także jest super :) wyszło 10+2 i jedno ma 3.3 cm a drugie 3.1 cm. 12.02 idę na usg genetyczne!

Tak z ciekawości, czy podczas prenatalnego poznałaś już płeć któregoś dziecka? Niektóre babki piszą że lekarz był już w stanie określić ale nie wiem na ile to możliwe przy bliźniakach...
Supwr ze wszystko ok. Nie poznałam, u mnie płeć byla widoczna w 18tc ale wiem ze niektóre juz poznają płeć podczas prenatalnych😊 daj znaka po.

reklama
Ja byłam wczoraj na usg w luxmedzie bo czuję się tak fantastycznie że aż zwątpiłam czy jestem w tej ciąży... Ale bezsprzecznie dzieciaki są, serducha biją także jest super :) wyszło 10+2 i jedno ma 3.3 cm a drugie 3.1 cm. 12.02 idę na usg genetyczne!

Tak z ciekawości, czy podczas prenatalnego poznałaś już płeć któregoś dziecka? Niektóre babki piszą że lekarz był już w stanie określić ale nie wiem na ile to możliwe przy bliźniakach...
Wiem, że to nie było pytanie do mnie, ale ja akurat poznałam już płeć na pierwszych prenatalnych. Lekarz wodzisl wyraźnie dwa "ogony"🙂

Ja jak byłam na 1 prenatalnych babeczka powiedziała że koło 13 tyg. można określić płeć. U nas nie udało, bo byłam wcześniej. W końcu płeć poznaliśmy na raty w okolicach 18 i 20 tygodnia 😊

Gdzieś mi właśnie pojawiła się ta nazwa na forach, ale tam chyba gondole wkłada się w spacerówkę...? Tak mi się wydaje. Chyba, że coś źle wyszukałam
Nie, gondole się dokupuje i są niewiele mniejsze od typowych gondoli w wózkach pojedynczych. Ściąga się spacerówkę i wpina gondole 😊

reklama

Mój ginekolog powiedział mi w 12tygodniu ze jest na 100% dziewczynka a na 70% chłopczyk pptem na poerwszych prenatalnych 12+5 się potwierdziło.

Do góry