reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mój ginekolog powiedział mi w 12tygodniu ze jest na 100% dziewczynka a na 70% chłopczyk pptem na poerwszych prenatalnych 12+5 się potwierdziło.
Wow... to bardzo szybko, u nas nic nie chcieli powiedzieć aż do 18 tygodnia 😏 Chyba maluchy nie chciały współpracować 😁 Mój lekarz cały czas mówi, że musi pracować nad refleksem bo są zbyt szybkie 😁

reklama
Witam dziewczyny czy ktoś w 7 tygodniu miała jeden pęcherzyk pusty a drugi z zarodkiem ? Czy ten pusty pęcherzyk zniknął? Czy może po tygodniu pojawił się w nim zarodek? Proszę o informację czy ktoś był w podobnej sytuacji??

Że mam czekać 2 tygodnie nic konkretnego dlatego pytam być może ktoś był w podobnej sytuacji i podniesie mnie trochę na duchu
Rozumiem. Sama w takiej sytuacji nie bylam ale dosłownie dziś widziałam podobny post jak Twój na Facebooku na grupie bliźniaczej i tam Dziewczyny pisały że drugi zarodek pojawił się później i było wszystko ok tak więc napewno jest to mozliwe:) trzymam kciuki

Rozumiem. Sama w takiej sytuacji nie bylam ale dosłownie dziś widziałam podobny post jak Twój na Facebooku na grupie bliźniaczej i tam Dziewczyny pisały że drugi zarodek pojawił się później i było wszystko ok tak więc napewno jest to mozliwe:) trzymam kciuki
Oj dziękuję za odpowiedź odrazu mi się zrobiło jakoś tak lżej pozdrawiam i czekam co będzie dalej :)

Ja tak samo 12+ klika dni już nie pamiętam że na 100% dziewczynka i 80% chłopiec, trzy tygodnie później to się potwierdziło [emoji4]
Mój ginekolog powiedział mi w 12tygodniu ze jest na 100% dziewczynka a na 70% chłopczyk pptem na poerwszych prenatalnych 12+5 się potwierdziło.

Witam dziewczynki. 1 stycznia miałam. Ostatnia miesiączkę 3 dni przed spodziewana miesiączka zrobiłam test dwie grube krechy. Cykle mam 28 dniowe. Następnie 2 lutego zrobiłam betę 2640 wg normy około 5 tydzień. Dziś byłam u ginekologa mówi że jest jeszcze dość wcześnie około 3 tydzień.. I zapytał czy w rodzinie są ciążę bliźniacze.. No zdziwiona byłam, ale nie. Zapytałam czemu pyta.. Ale mówi zobaczymy na kolejnej wizycie 20 lutego. Tak patrząc na usg sama widzę coś podzielone na 2. Od spodziewanej miesiączki minęło ok. 8 dni. Zerknijcie na usg czy po prostu jaam omamy. 🙄

Załączniki

• IMG_20210206_135642.jpg
    IMG_20210206_135642.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 293
reklama
Witam dziewczynki. 1 stycznia miałam. Ostatnia miesiączkę 3 dni przed spodziewana miesiączka zrobiłam test dwie grube krechy. Cykle mam 28 dniowe. Następnie 2 lutego zrobiłam betę 2640 wg normy około 5 tydzień. Dziś byłam u ginekologa mówi że jest jeszcze dość wcześnie około 3 tydzień.. I zapytał czy w rodzinie są ciążę bliźniacze.. No zdziwiona byłam, ale nie. Zapytałam czemu pyta.. Ale mówi zobaczymy na kolejnej wizycie 20 lutego. Tak patrząc na usg sama widzę coś podzielone na 2. Od spodziewanej miesiączki minęło ok. 8 dni. Zerknijcie na usg czy po prostu jaam omamy. 🙄
Wygląda jak bliźniacza :) aczkolwiek jestem w jednokosmówkowej także trochę inaczej u mnie usg wyglądało 😅 Mi moja pani dr. kazała się wstrzymać z informowaniem do 8tg. Także na najbliższym usg powinno się potwierdzić lub nie.

Do góry