reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej trafiłam dziś do szpitala w 30w4d. Na wizycie u swojego gina stwierdził że szyjka ma 18 mm to on mi przepisze luteine i w poniedziałek mogę się umówić do poradni przyszpitalnej.. Ale ja mówię że skoro i tak jesteśmy niedaleko szpitala to ja na izbę przyjęć podjadę.. Na izbie przyjęć okazało się że szyjka ma max 7 mm i rozwarcie na 1 cm.. i skurcze co 6 min ... zostałam przyjęta na oddział ..ktg sterydy na płuca dla dzieci i kroplówki dla mnie. Skurczy na razie nie czuję ale mam zakaz wstawania, nawet siadania... jestem załamana tym wszystkim
Masakra. Trzymam kciuki żeby wszystkie te objawy porodu zniknęły. Mam nadzieję, że poradzą sobie z tym w szpitalu i dasz radę utrzymać się jak najdłużej w trzypaku. Nie załamuj się... myśl pozytywnie
✊✊

reklama
Hej trafiłam dziś do szpitala w 30w4d. Na wizycie u swojego gina stwierdził że szyjka ma 18 mm to on mi przepisze luteine i w poniedziałek mogę się umówić do poradni przyszpitalnej.. Ale ja mówię że skoro i tak jesteśmy niedaleko szpitala to ja na izbę przyjęć podjadę.. Na izbie przyjęć okazało się że szyjka ma max 7 mm i rozwarcie na 1 cm.. i skurcze co 6 min ... zostałam przyjęta na oddział ..ktg sterydy na płuca dla dzieci i kroplówki dla mnie. Skurczy na razie nie czuję ale mam zakaz wstawania, nawet siadania... jestem załamana tym wszystkim
Cale szczescie ze zdecydowalas sie pojechac. Lez i spokojnie czekaj. Rozwarcie i skurcze to jeszcze nic przesadzonego.

Mnie gin wysłał do szpitala po sterydy na plucka w 32tc, pojechalAm, wysiedzialam sie pare h czekajac na przyjecie i tak mnie brzuch rozbolal ze dostalam skurczy. Kazali lezec, dali kroplowki, wlewy dozylne i po tygodniu wyszlam do domu, bo wszystko bylo super, mimo rozwarcia na 1cm. Wrocilam do szpitala po 2tygodniach, ze wzgledu na hipotrofie jednego z synkow i zostalismy do cc. Ale te dwa tygodnie w domu ze starszym synkiem byly dla mnie jak zbawienie.

Trzymam za Was kciuki, zeby postawili Cie jeszcze na nogi i zeby maluchy sie tak bardzo nie spieszyly z wychodzeniem.

Kochana trzymaj się. Mi zatrzymali skurcze w 23t5d. Zatrzymywali je intensywnie do 29tc. Od 29 daje radę bez leków, ale w szpitalu. Wierzę, że i Tobie się uda.
Ja mam szew. Trzymam mocno kciuki. Co Ci podają na wyciszenie skurczy ?

reklama
W którym tygodniu jesteście i jak się czujecie? :)
32t6d. Czuje się źle... zresztą ja od 23t5d jestem w szpitalu. Przeszłam już skurcze, zagrożenie porodem, intensywna walke o tą ciążę. Póki co dajemy radę. Jestem po stracie synka urodzonego w 23tc.
W czasie tej ciąży w szpitalu byłam w 12-14tc. Pizniej 18-20tc założenia szwu. Także moja ciąża jest ciężka. A u Ciebie jak tam?

Do góry