reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ale ogólnie ostatnio mam taki dziwne humorki:rofl2:, raz, to tak ciesze się z tej dwójki. Że to taki fajne uczucie jak oni we dwóch podskakują w brzuszku:laugh2:. A czasami ogarnia taki strach,że coś może być nie tak. Jak jakaś dzidzia nie rusza się przez pól dnia, dostaje wariacji. Nie wiem jak dochodzę te ostatni tygodni.:confused:

To jesteś w stanie rozpoznać, które się wierci i czy jedno czy dwa?
A ja wczoraj wieczorem czułam pierwsze ruchy maluchów lub malucha :-) :):-) :):tak: na chwilę mi ulżyło,więc może jak będą się częściej ruszać, to nie osiwieję do wizyty :rolleyes2::sorry2:

@lolak Przy bliźniakach pewnie ciężej podejrzeć płeć, bo nie mają takiej swobody ruchów, jak jedno dziecko i przy kiepskim ułożeniu aż do narodzin może być wielka niewiadoma...:-p Ja bym chciała chociaż jedną dziewczynkę z prostej przyczyny - mam już córkę i miałabym chociaż dla jednego malucha wyprawkę :blink:

reklama
@lolak to super, że tak skaczą:) muszą kiedyś się wyspać. .nie mogą non stop skakać;) teraz zostały ci dwa miesiące to dasz już radę. W nocy jeszcze cie tak meczy?

A ja mam wizytę aż 22 listopada:szok:
Obecnie czuje się dobrze. Najważniejsze, że choróbsko mija...dwa tyg trwało, a teraz u starszego syna znów zaczyna sie kaszel. Mam nadzieję, że mnie nie złapie.:oo:
tak, nocy dalej taki same. W dzień raczej też nie kładę się, bo ciężko znaleźć wygodną pozycję. Jedną na kilka nocy przysypiam dobrze, wtedy jak organizm już całkiem zmeczony. Ale śmiej się że to przygotowania do nieprzespanych nocach z maluchami.
Parę dni temu strasznie spuchłam, rano wstałam a palec z pierścionkiem sini. Myślałam że już na pogotowie polecę, ale udało się w domu ściągnąć.

Mój synuś na razie ze szkoły nic nie przyciągnął. Mam nadzieję że tak zostanie. Więcej witaminy C spożywajcie, ja robię żurawiną z cukrem.

To jesteś w stanie rozpoznać, które się wierci i czy jedno czy dwa?
A ja wczoraj wieczorem czułam pierwsze ruchy maluchów lub malucha :-) :):-) :):tak: na chwilę mi ulżyło,więc może jak będą się częściej ruszać, to nie osiwieję do wizyty :rolleyes2::sorry2:

@lolak Przy bliźniakach pewnie ciężej podejrzeć płeć, bo nie mają takiej swobody ruchów, jak jedno dziecko i przy kiepskim ułożeniu aż do narodzin może być wielka niewiadoma...:-p Ja bym chciała chociaż jedną dziewczynkę z prostej przyczyny - mam już córkę i miałabym chociaż dla jednego malucha wyprawkę :blink:
Tak, wiem dokładnie gdzie i jaka figluję.
No u niektórych dziewczyn widać już na prenatalnych i sprawdza się. Ja ogólnie mam slabu widoczność, nawet jak nie byłam w ciąży. A tu jedna tak leży że ciężko ją podpatrzyć .
Ja mam ubranka pi synie, i w domu będę dla dziewczyn zakładać. Tylko trochę dokupię.

reklama
witajcie podwójne mamy:) ja równiez zostane mamą bliźniat w kwietniu:) to będa moje pierwsze długo wyczekiwane cuda:) pozdrawiam
Gratuluję :)
@OneMoreTime oczywiscie ze da sie wyczuc ktore z dzieci sie wierci :p a im starsza ciaza tym mniej wątpliwości. Przynajmniej ja tak mialam przy 2k2o, moze w 1o jest inaczej, nie mam porownania ;) u mnie w ogole chlopcy caly czas "swoje" polowki macicy i tam siedzieli. Za kazdyn razem na usg bylo widac (po lozyskach -jedno na przedniej ścianie, drugie na tylnej), a oprocz tego maja rozne temperamenty i czulam który jest gdzie ;)

Do góry