reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny
Jestem tu nowa i strasznie sie boje
Moze ktoras tak miala a mianowice jestem w 6+4 tc usg mialam w 5+1tc i wyszlo mi ze mam 2 pecherzyki ciazowe jeden mniejszy od drugiego. Dostalam duphaston i femibion1 . Boje sie ciazy blizniaczej bo mam juz dwoje dzieci w wieku 6 i 4 lat . Na sama mysl o blizniakach slabo mi i cala sie trzese . Gin powiedziala ze w 90%ten mniejszy moze zaniknac tylko pytanie po co dala mi duphaston .jestem zalamana

Mi lekarz od razu powiedzial ze umawiamy sie jak bede w 12 tyg. A do mysli o blizniakach mam sie nie przywiazywac bo bardzo czesto jeden pecherzyk jest wchlaniany... ale moje byly takie same i sie na szczescie utrzymaly.
Tez mam dwoje malych dzieci i blizniaki i to nie jest jakis koniec swiata :D
Ja jestem szczesliwa, najwazniejsze ze dzieci sa zdrowe :)

reklama
Hej dziewczyny
Jestem tu nowa i strasznie sie boje
Moze ktoras tak miala a mianowice jestem w 6+4 tc usg mialam w 5+1tc i wyszlo mi ze mam 2 pecherzyki ciazowe jeden mniejszy od drugiego. Dostalam duphaston i femibion1 . Boje sie ciazy blizniaczej bo mam juz dwoje dzieci w wieku 6 i 4 lat . Na sama mysl o blizniakach slabo mi i cala sie trzese . Gin powiedziala ze w 90%ten mniejszy moze zaniknac tylko pytanie po co dala mi duphaston .jestem zalamana
U mnie też powiedzial żebym się nie nastawiała bo moze drugi się wchlonac a teraz jestem w 11 tc i nadal są bliźniaki i równo rosną[emoji4] nie martw się przyzwyczaisz sie do tej mysli że jest dwoje.

Hej @Gosia0307 ja sie dowiedzialam ze jest dwa maluchy dopiero w 12tc i emocje ktore mi towarzyszyly były bardzo rozne. Z jednej strony radosc, bo ciaza planowana, z drugiej przerazenie, bo nie tak mialo byc. Z czasem przywyklam do tej mysli i sie pogodzilam, absolutnie nie zaluje. Nie martw się poki co, usg było na bardzo wczesnym etapie i tylko czas pokaze czy oba sie utrzymaja. Ja na razie gratuluje Ci ciazy :) kiedy idziesz na kolejne usg?
Edit. Moi chlopcy od tego 12tc mieli miedzy soba tydzien roznicy w wielkosci.

Hej @Gosia0307 ja sie dowiedzialam ze jest dwa maluchy dopiero w 12tc i emocje ktore mi towarzyszyly były bardzo rozne. Z jednej strony radosc, bo ciaza planowana, z drugiej przerazenie, bo nie tak mialo byc. Z czasem przywyklam do tej mysli i sie pogodzilam, absolutnie nie zaluje. Nie martw się poki co, usg było na bardzo wczesnym etapie i tylko czas pokaze czy oba sie utrzymaja. Ja na razie gratuluje Ci ciazy :) kiedy idziesz na kolejne usg?
Hej dziekuje ze odpisalas ☺ja wizyte mam 30.10 . Tak ogolnoe to chcielismy miec 3 dzidziusia wiec wszystko bylo planowane ale nikt nie myslal o takim przebiegu ja sie ogolnie rozlecialam psychicznie i fizycznie mam rozne dziwne obawy jiz nawet nie materialne tylko zdrowotne cos okropnego jak ja mam zyc do 30.10

A wogole jak bylo u ciebie na poczatku ja juz schudlam 5 kilo nie potrafie jesc odzuca mnie okropnie ale pije

Gratulacje dla nowych przyszłych mamuś twixów!!!

To chyba szok dla większości z nas. My zmieniliśmy na szybko auto, bo w standardowym średniej klasy nie było opcji zamontowania 3 fotelików na tylnej kanapie. Niby starsza córka mogłaby jeździć bez teoretycznie... ale jakoś to do mnie nie przemawia. Przepisy przepisami, ale bezpieczeństwo najważniejsze. Tym bardziej, że musiałaby z tyłu na środkowym fotelu jeździć... bez fotelika... Wrrrr. A teraz i 3 foteliki wejdą i bagażnik mega duży, że oprócz wózka jeszcze sporo wsadzimy. :)

@aniaplus no ostatnio się trochę zepsuło to spanie już :( Ostatnio się budzą o 2:00 i później o 5:30-6:00. Ale na ogół nie zasypiają od razu po jedzeniu tylko marudzi albo jeden, albo drugi - 15 razy smoka trzeba podać, czasami któreś chce dojeść jeszcze po chwili... A czasami zasypiają po jedzeniu o 6:30... a przed 7:00 starsza się budzi i do pkola trzeba ją szykować, więc jak od tej 5:30 nie śpię to chodzę jak zombi. Dzisiaj po kąpieli jedli ok. 19.00... i Anielka już się wybudza... a Wojciech nie odczuwa głodu i ten to mógłby w ogóle ciagle spać. Po każdym kp, odciągałam mu ze 30 ml i z butelki dojadał, bo leniuszek słabo cycka ciągnie. Od kilku dni już mniej go dokarmiam, bo trochę się aktywizował. Dzisiaj była położna i super przybierają już. Ostatnio Wojciu przybierał średnio 20 g na dobę, a teraz już 41 g. On teraz waży 2950 g (a urodzeniowo 3020 g), a Anielka dzisiaj miała 2840 g (urodzeniowa 2560 g).

W ciągu dnia Nelka ma różnie - wczoraj nic nie byłam w stanie zrobić w domu. Dzisiaj znowu lepiej. I

Gratulacje dla nowych przyszłych mamuś twixów!!!

To chyba szok dla większości z nas. My zmieniliśmy na szybko auto, bo w standardowym średniej klasy nie było opcji zamontowania 3 fotelików na tylnej kanapie. Niby starsza córka mogłaby jeździć bez teoretycznie... ale jakoś to do mnie nie przemawia. Przepisy przepisami, ale bezpieczeństwo najważniejsze. Tym bardziej, że musiałaby z tyłu na środkowym fotelu jeździć... bez fotelika... Wrrrr. A teraz i 3 foteliki wejdą i bagażnik mega duży, że oprócz wózka jeszcze sporo wsadzimy. :)

@aniaplus no ostatnio się trochę zepsuło to spanie już :( Ostatnio się budzą o 2:00 i później o 5:30-6:00. Ale na ogół nie zasypiają od razu po jedzeniu tylko marudzi albo jeden, albo drugi - 15 razy smoka trzeba podać, czasami któreś chce dojeść jeszcze po chwili... A czasami zasypiają po jedzeniu o 6:30... a przed 7:00 starsza się budzi i do pkola trzeba ją szykować, więc jak od tej 5:30 nie śpię to chodzę jak zombi. Dzisiaj po kąpieli jedli ok. 19.00... i Anielka już się wybudza... a Wojciech nie odczuwa głodu i ten to mógłby w ogóle ciagle spać. Po każdym kp, odciągałam mu ze 30 ml i z butelki dojadał, bo leniuszek słabo cycka ciągnie. Od kilku dni już mniej go dokarmiam, bo trochę się aktywizował. Dzisiaj była położna i super przybierają już. Ostatnio Wojciu przybierał średnio 20 g na dobę, a teraz już 41 g. On teraz waży 2950 g (a urodzeniowo 3020 g), a Anielka dzisiaj miała 2840 g (urodzeniowa 2560 g).

W ciągu dnia Nelka ma różnie - wczoraj nic nie byłam w stanie zrobić w domu. Dzisiaj znowu lepiej. I

No my tez musielismy zmienic auto bo 4 foteliki...:p wiec kupilismy forda s-max ale wozek srednio wchodzi... 8-) masakra chyba autobus trzeba bylo kupic ;)

No my tez musielismy zmienic auto bo 4 foteliki...:p wiec kupilismy forda s-max ale wozek srednio wchodzi... 8-) masakra chyba autobus trzeba bylo kupic ;)
My też Smaxa!! I ostatnio wiozłam stelaż, dwie gondole niezłożone i jeszcze miejsce miałam. Ale tak - nasz 5 osobowy. Jak się 7 foteli rozłoży to faktycznie niewiele wchodzi do bagażnika...

reklama
@Gosia0307 witamy;) ja miałam od początku dwa pęcherzyki w miarę równe, ale również dostałam duphaston chyba na jakieś dwa tyg, bo mój ginekolog jest bardzo ostrożny w ogóle po tym co przeżyłam. :sad: Jak się zapytałam po co ten dup...to odpowiedź, że to ciąża wysokiego ryzyka i lepiej będzie jak przyjmę.
@Ana650 Również Witamy:)
Fajnie, że ostatnio zrobiło się nas więcej:tak: pozdrawiam

Do góry