O kurcze, juz 27 a pamietam ze dopiero co sie dowiedzialas ale czas zasuwa!Gratuluję! Fajniej że dołączają nowe dziewczyny. Ja mam prawie 27 tc i dalej się stresuje
@OneMoreTime gratulacje i zapraszamy do nas
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurcze, juz 27 a pamietam ze dopiero co sie dowiedzialas ale czas zasuwa!Gratuluję! Fajniej że dołączają nowe dziewczyny. Ja mam prawie 27 tc i dalej się stresuje
Ja mam dwujajowe dziewczynki, w dwóch owodniach. Lekarz mi powiedział na początku ciąży, że są dwujajowe. Oceniał to po membranie pomiędzy płodami. Tłumaczył mi, że jeśli powłoka między nimi rozchodzi się na dole w taką lambdę to bliźnieta są dwujajowe.
Ja miałam robione USG genetyczne, w 20tc, i ściana między owodniami wyglądała podobnie do kropli deszczu spływającej po szybie, taki cieniutki i wijący się wężyk. Nie umiem tego inaczej opisać
A co do jajowości, to na tym forum się też dowiedziałam, od dziewczyn, że tak na prawdę, to tylko badania genetyczne są w stanie potwierdzić ten fakt, w przypadku kiedy z ciąży 2k2o urodzą się np., dwie dziewczynki (tak jak u mnie).
Mnie dopiero na usg 3trym lekarz powiedział ze chlopaki sa dwujajowi na 100% (bylam w innym gabinecie niz zawsze), poprzedni lekarze twierdzili ze nie da sie tego ocenic, ze dopiero po porodzie.To jest zdjęcie po ktorym lekarz stwierdził, ze bliznieta sa dwujajowe. Zrobione w 13 tygodniu. Na dole widać te rozchodzaca sie powloke- taki trojkacik.
Również zastanawiam się kiedy ten czas zleciał. Czasami taki przerażenie bierze. Ale bardzo się ciesze i już nie mogę doczekać się.O kurcze, juz 27 a pamietam ze dopiero co sie dowiedzialas ale czas zasuwa!
@OneMoreTime gratulacje i zapraszamy do nas
Kurcze ja już mam 2 dzieci więc jeszcze 2 to już będzie spora gromadka ale to dobrze, zawsze marzyła mi sie spora rodzinka, ale nie przypuszczałam że dostane od losu być może blizniaki U mnie doktorka podejrzewa ciąże jednojajową ...mam tylko nadzieję że nie będzie to 1o1k bo cała ciąża pełna strachu o dzieci A u Ciebie jaka to była?
Dokładnie to miałam pisać. Najważniejsze by dzieci zdrowe a to czy jedno czy dwujajowe mało istotne.
Co.do.twoich obaw to spokojnie dacie radę... To tylko tak trasznie wygląda. Ja nie mam żadnej babci czy cioci do pomocy i bez problemu daje radę sama 7dni w tygodniu. Wcześniej jak dzieci były malutkie chodziłam.do.pracy a maluchy były z tata i też dawał radę. Więc jak facet dał radę z 2 niemowlaków to i ty spokojnie ogarniesz [emoji4] [emoji4]
Ladne klocuszki juz z nich sa a Ty to taka matka polka, czworo malych dzieci, obiadki, ciasteczka i usmiechnieta od ucha do ucha bo po co komu sen albo odpoczynekSpokojnie masz juz starsze dzieci wiec napewno dasz rade
Ja mam 3 latka,niespelna 2 latka i 7 tygodniowe blizniaki i sama ogarniam
Wczoraj nawet ciastka upieklam... znowu...
Popieram... to jest kwestia organizacji...no i jeszcze szczescia zeby bezproblemowe maluchy sie trafily
A moje dziewczynki po pierwszych szczepieniach przybraly w 2,7 kg w ciagu 7 tyg. i waza 5200 g kazda
Ladne klocuszki juz z nich sa a Ty to taka matka polka, czworo malych dzieci, obiadki, ciasteczka i usmiechnieta od ucha do ucha bo po co komu sen albo odpoczynek