reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Sam niech tyle czeka;) bliźnięta ok dwóch tygodni wczesniej lubią przyjść na świat. 39 tydzień to sporo nawet jak na ciążę pojedynczą, więc nie wiem co on chce udowodnić :)wiadomo,że im dłużej w brzuszku tym dla nich lepiej,ale ten 39 to nie lada wyczyn by był z twojej strony:)
Trzymam kciuki:)
Ale to nie ja tylko @ania_ka87 :p

U mnie wczoraj po wizycie wszystko ok, ale ze wzgledu na to ze chlopcy sa duzi i ze miewam skurcze, to za dwa tygodnie ide do szpitala na sterydy. Gin przewiduje ze do 37 tc nie dotrwam i raczej zaklada 35tc, wiec bezpieczniej bedzie podac zeby juz sami ladnie oddychali.

reklama
Ale to nie ja tylko @ania_ka87 :p

U mnie wczoraj po wizycie wszystko ok, ale ze wzgledu na to ze chlopcy sa duzi i ze miewam skurcze, to za dwa tygodnie ide do szpitala na sterydy. Gin przewiduje ze do 37 tc nie dotrwam i raczej zaklada 35tc, wiec bezpieczniej bedzie podac zeby juz sami ladnie oddychali.
Aaa to sorki,Niedoczytalam,ledwo na oczy widze:)od rana czuję się dziś wykończona,tylko bym leżała albo spała:/ Ale za ciebie też trzymam kciuki, niewiele ci zostało. Aż miło:) ja jeszcze te 6 tygodni muszę wytrzymać, ale już naprawdę ciężko mi nawet chodzić tak mnie krocze i miednica bolą:/

Dziś w nocy,ok 4.00 obudziłam się na konieczne siku i wodę bo suszyło potwornie i czułam okropny ból nóg w środku, skurcz prawej nogi mimo przyjmowania magnezu i nie mogłam zgiąć palców dłoni tak jakby jakiś obrzęk się zrobił ale rano ustąpiło.
Czy któraś z was miała podobnie?

Aż miło się czyta, że już niektóre niedługo zobaczą swoje maleństwa:happy2: dziewczyny dacie radę i będzie wszystko dobrze:tak:
ja już się doczekać nie mogę aż je zobaczę i będę mogła przytulić tak mocno za tym tęsknię:huh: ale przede mną jeszcze długa droga:eek:

@aniaplus woooow! A miałaś zaciskac nogi, żeby ze mna rodzic :biggrin2: Niech chlopaki jeszcze troche poczekaja!

Ja na wszelki wypadek spakowałam torbę do szpitala. Ciuszki mam poprane i poprasowane. Zostały kocyki, pokrycia od fotelikow i takiettam "gadzety".
Zaciskac bede do 35, lekarz mowil ze minimum o jakie walczymy to 34 skonczone i wziete 4 dawki sterydow, a pozniej juz na luzie, co ma byc to bedzie. Wazne ze ladnie rosna i beda silni. Kazal sie przygotować na cc jednak we wrzesniu, nie na poczatku pazdziernika. Ja mam poprane juz 50, polowe na 56, reczniki, kocyki, czesc pieluszek... Jutro kolejne z 56 ida do pralki. Zostaly mi tez nosidelka i gondolki do wyprania, kupie chyba jeszcze jeden rozek, a moja mama jutro do nas przyjezdza i bedzie prasowac, nie wypuszcze jej az skonczy ;)

reklama
wow 8-) to szybko Wam poszlo ;)
ja niedawno sie spakowalam ale jeszcze nie tak na 100% :p ciuszki poprane a jeszcze w czwartek jade po foteliki bo nie mam :D
znajac siebie to latajac do konca, myjac okna, podlogi i inne donosze do 7 wrzesnia :p:D
No brak mi slow. Silna z Ciebie kobieta. Wielki szacun.Ja niestety chocbym chciala to juz ledwo co moge sama chodzic a co dopiero sprzatac choc ostatnio podjelam probe z oknami to 3 machnelam ale do wieczora odpoczynek. Wczoraj zaliczylam jeszcze fryzjera ale niestety po powrocie tez lezakowanie. Jak z rana lepiej sie czuje i cos porobie to potem tylko siusiu i lezakowanie.

Do góry