reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny, nie przemeczajcie sie na końcówce. Niech dzieciaczki dotrwaja do bezpiecznego terminu.
Leżeć i nogi zaciskać :)

Tak ciężko leżeć i patrzeć na swoją niemoc,mnie to przeraża. Nawet obiad ciężko mi już zrobić...Na raty gotuję... A z tymi zaciśniętymi nogami to też ciężko bo tak boli miednica,a maluchy się rozpychają, że najwygodniej na narożniku,poduchy pod plecy i z nogami prostopadle :D Ale tak jak mówicie, każdy kolejny tydzień jest na wagę złota. Ile trzeba mieć w sobie siły żeby wytrwać ten cały ból i dyskomfort w takie upały żeby dzieciątka jak najdłużej były w bezpieczne w brzuchu :) :*

reklama
Powiedzcie mi czy bralyscie pod koniec żelazo? Mi ginex kazał brać tardyferon,ale mam po nim biegunkę i potworne mdłości:/ od jutra go nie biorę bo funkcjonować się nie da normalnie...

Dziewczyny wy świeżo w temacie. Która robiła betę na początku ciąży i jaki wynik miałyscie? Mi dziś beta wyszła 116 i to.moj 29dc i sama nie wiem czy to dużo czy mało?

Dziewczyny wy świeżo w temacie. Która robiła betę na początku ciąży i jaki wynik miałyscie? Mi dziś beta wyszła 116 i to.moj 29dc i sama nie wiem czy to dużo czy mało?
Widelki są do 130 więc chyba rośnie prawidłowo. Ale warto powtórzyć za jakiś czas.ja tak robiłam.

A co do żelaza ja nie brałam w ciąży miałam.dobra morfologie. Ale dzieci po urodzeniu miały anemie więc może branie żelaza pod koniec ciąży pozwoli dzieciom zrobić zapasy...

Bardziej nie zastanawia czy będzie kolejną kumulacja...[emoji12]
Haha no fakt.mi dopiero na drugim usg wyszło drugie jajo;) zaniemowilam do końca dnia po tej wiadomości;) miałam kilka dni różnicy między jednym zagniezdzeniem jaja a drugim. Myślałam że po drugim różowym plamieniu poronie A to właśnie było drugie zagniezdżenie.

reklama
Powiedzcie mi czy bralyscie pod koniec żelazo? Mi ginex kazał brać tardyferon,ale mam po nim biegunkę i potworne mdłości:/ od jutra go nie biorę bo funkcjonować się nie da normalnie...
Ja biorę tardyferron od czerwca. Biorę na noc i nie mam żadnych dolegliwości.
A może powiedz, zeby Ci zmienił? Sa przecież inne, moze bedziesz sie lepiej czuć.
[emoji8]

Do góry