reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja moje dziewczynki czuje czesto, najbardziej wariuja wieczorem I zaraz po przebudzeniu z rana... wlasciwie to je czuje jeszcze w takim polsnie[emoji6] . Za dnia tez daja o sobie znac. Z tym, ze ja mam problem rozroznic, ktora sie rusza... Ulozpne od jakiegos czasu sa obie poprzecznie I wszelkie aktywnosci czuje w zasadzie tylko po prawej stronie brzuszka... Troszke sie niepokoje ze caly czas to jedna I ta sama czuje... chociaz ostatnie usg pokazalo ze wiertaja sie obie...
Nie martw sie, na pewno czujesz obie :) ja swoich tez tak czasem czuje, ale oni dlugo nie sa w jednej pozycji, po dwoch dniach potrafia kopac juz w zupelnie innych miejscach.

reklama
Hej dziewczyny, wasze maluchy tez sa takie ruchliwe? Moi maja co dwie godziny, polgodZinne aktywnosci, czasem nawet czesciej i dluzej. Wczesniej ruszali sie czesto na zmiane, teraz juz chyba sobie nawzajem przeszkadzaja, bo zawsze razem po calym brzuchu szaleja. Tez tak macie? Ja pojedyncza ciaze jakos duuuuuzo spokojniej wspominam, chociaz dziecko tez bylo z tych ruchliwych...
U mnie to pierwsza ciąża więc nie mam aż takiego porównania, Ale brzuch skacze mi non stop :-D

Po wizycie 26+6 chlopaki rozwijaja sie prawidlowo i waza 848g i 986g troche spora roznica ale doktorek mowi ze mieszcza sie w normie wiec sie nie martwie. Kolejna wizyta za 4 tyg. 2 poprzednie ciaze ktore prowadzil mi inny lekarz przechodzilam na lekach a to na podtrzymanie a to na cisnienie a to na tarczyce i slepo wierzylam ze trzeba a teraz przy blizniakach ktore prowadzi inny lekarz oprocz witamin nic nie biore i wszystko jest ok hmmmm dziwne.Milego dnia

Ja dzisiaj po wizycie w szpitalu... celem zaoszczędzenia 200zł na badaniu USG. Spędziłam w nim czas od 10:30 do 17:30, normalnie zaliczam padaczkę. Chcieli mi zrobić KTG, ale słabo szło, bo nie dość, że jestem otyła, to jeszcze jedna dziewczynka jest głęboko. Od ostatniego badania przybrały po ok 400g, ważą teraz: 2693 jedna, a druga 2721g, także maleńtasów takich mega nie będę miała

Ja dzisiaj po wizycie w szpitalu... celem zaoszczędzenia 200zł na badaniu USG. Spędziłam w nim czas od 10:30 do 17:30, normalnie zaliczam padaczkę. Chcieli mi zrobić KTG, ale słabo szło, bo nie dość, że jestem otyła, to jeszcze jedna dziewczynka jest głęboko. Od ostatniego badania przybrały po ok 400g, ważą teraz: 2693 jedna, a druga 2721g, także maleńtasów takich mega nie będę miała
No duze te twoje bobaski mam nadzieje ze moje tez nie beda kruszynkami:tak:

Luiza zapytam bardzo niedyskretnie ile masz wagi i wzrostu i w którym jesteś tygodniu? Bo ja należę do dużych osób, w ciąży bylam ogromna A problemu z KTG nigdy nie było. Więc może musisz znaleźć kogoś kto będzie je potrafił dobrze zrobić.

AmMaWi mam 170cm wzrostu i ważę, na dzień dzisiejszy 134kg, a jestem w 34 tygodniu ciąży :) Ciążę zaczynałam ze 120 kilogramami :D Fest baba jestem. I wiesz, ja tyję głównie na brzuchu i tyłku, już przed samą ciążą wystarczyło mi odpowiednio się wypiąć i jak przed porodem wyglądałam. Teraz, po porodzie, biorę się ostro za siebie, bo to nie może tak być.

A przypomnij który dokładnie masz tc :-)
Już doczytałam no to waga dzieciaczkow mega. Ja koniec 33 tc mialam 2200 g i 2140 g i dr mówi że super waga

reklama
O woow, ale piekna historia! Natura wam wynagrodziła wcześniejszy stres. Gratulacje!
Witam,jestem w trakcie in vitro w gyncentrum katowice.. I zastanawiam się jak to jest jak się chce blizniaki? Mówi się o tym że chcemy zapldnic dwa jest jakaś opłata za to większa? Czy ktoś się w tym orientuje ?

Do góry