reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U nas nie ma różnicy jakie body od początku miałam i kopertowe i przez głowę i dobrze się zakładalo. Mam 25 pieluch tetrowych i myślę żeby dokupić jeszcze z 10 bo wiecznie mało. Podkładamy pod brodę przy karmieniu, jak śpią w razie ulania itp moje śmigaja jeszcze w 56. Mają 7tygodni

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale lekarze pewnie boją się komplikacji i wolą przeprowadzić cc dla świętego spokoju :(
Wiem wiem bo u mnie też odrazu cc bez gadania o SN nawet bo po co ryzykować. Mówię tylko że lekarze straszą że będą dwa porody a tak naprawdę bardzo niewiele porodów tak się konczy

Moje są na zwykłym bebiku. Przy córce rozstępy miałam na tyłku udach a teraz cały brzuch mi postrzelal. Brzuch miałam mega a przytyłam tylko 5kg i po powrocie po tygodniu do domu miałam - 20kg czyli 15 mniej niż przed zajściem w ciążę widać jak mnie wyssaly dzieci

Próbowałam już dwa razy rozmawiać z tym lekarzem o sn, mam do niego zaufanie, ale dobrze wspominam sn i to jak szybko doszłam do siebie. Nic zobaczymy jak dzieciaki będą sue układać i wrócę do rozmowy z nim.

@Aniutek89 to porównamy sobie za tydzien wyniki z wizyty;)
Pewnie że boją się komplikacji, sama bym się bała o drugiego maluszka. Wszystko w biegu, cięcie w nerwach... tylko wiem, że po sn byłoby mi łatwiej zająć się maluszkami.

Koniecznie pogadamy o naszych wizytach :-) moje małe pewnie będą mniejsze od Twoich. Młodsze, a poza tym była tu taka Pola chyba, dokładnie z tego samego tygodnia co ja, tylko że już sie nie odzywa i jej maluszki były sporo większe. Każde dziecko ma swoje tempo wzrostu :-) już się nie mogę doczekać wizyty :-) ja też próbowałam rozmawiać z lekarzem o porodzie i też zakłada cc, ale jak powiedziałam ze chciałabym rodzić sn, to w sumie zostawił temat otwarty. Ale podejrzewam, że będzie chciał i tak cc. Zobaczymy :-)
@ariska to nieźle, rzadka sytuacja tak mało przytyć i tak dużo zjechać po porodzie :-)

Koniecznie pogadamy o naszych wizytach :-) moje małe pewnie będą mniejsze od Twoich. Młodsze, a poza tym była tu taka Pola chyba, dokładnie z tego samego tygodnia co ja, tylko że już sie nie odzywa i jej maluszki były sporo większe. Każde dziecko ma swoje tempo wzrostu :-) już się nie mogę doczekać wizyty :-) ja też próbowałam rozmawiać z lekarzem o porodzie i też zakłada cc, ale jak powiedziałam ze chciałabym rodzić sn, to w sumie zostawił temat otwarty. Ale podejrzewam, że będzie chciał i tak cc. Zobaczymy :-)
@ariska to nieźle, rzadka sytuacja tak mało przytyć i tak dużo zjechać po porodzie :-)
To tylko usg, więc tylko +/- mogą określić wagę, a i tak się czeka z wizyty na wizytę, żeby sprawdzić czy dobrze przybierają.;)
U mnie sn jest problemowe jeszcze o tyle, że mój lekarz ma dyżur w szpitalu tylko w jeden dzień tygodnia, więc szanse, ze trafię na niego przy sn są raczej mizerne. A nie znam tam innych lekarzy. Musielibyśmy zrobić próbę wywołania a potem ewentualnie cc w tym samym dniu, ale ewidentnie jest na nie.
Dzisiaj mam plan spakować wstępnie torbę, pewnie jeszcze coś wyskoczy, co potrzebne a nie ma.
@ariska super, że tak waga spadła, pamiętam Twoje zdjęcie ze szpitala, brzuszek był spory, a teraz to pewnie laska na wybieg:)

To tylko usg, więc tylko +/- mogą określić wagę, a i tak się czeka z wizyty na wizytę, żeby sprawdzić czy dobrze przybierają.;)
U mnie sn jest problemowe jeszcze o tyle, że mój lekarz ma dyżur w szpitalu tylko w jeden dzień tygodnia, więc szanse, ze trafię na niego przy sn są raczej mizerne. A nie znam tam innych lekarzy. Musielibyśmy zrobić próbę wywołania a potem ewentualnie cc w tym samym dniu, ale ewidentnie jest na nie.
Dzisiaj mam plan spakować wstępnie torbę, pewnie jeszcze coś wyskoczy, co potrzebne a nie ma.
@ariska super, że tak waga spadła, pamiętam Twoje zdjęcie ze szpitala, brzuszek był spory, a teraz to pewnie laska na wybieg:)
Laska że mnie żadna bo nadal mam otyłość ale dobre i te kg :) wchodzę w ciuchy sprzed kilku lat :D

Ja nie brałam laktatora dziewczyny odrazu przystawialam. Jeśli będzie potrzeba kto ktoś ci dowiezie

Ja miałam elektryczny baby ono i badziewie ściąglam ręcznym aventem ale tylko jak były tydzień w szpitalu z zapaleniem płuc

Dziewczyny bralyscie od razu do szpitala laktator? Polecicie jakiś? I maść na sutki, która Wam się sprawdza?
Ja brałam medela mini electric jakby co, ale na miejscu dostałam lepszy, medela harmony. W domu używam medela swing i jest najlepszy, nie ma co się bawić w miniaturki :) Na sutki najlepszy maltan i lanolina z lansinoh.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny bralyscie od razu do szpitala laktator? Polecicie jakiś? I maść na sutki, która Wam się sprawdza?
Ja mam Nuk Luna i jestem bardzo zadowolona. Tym bardziej że cały czas dowożę mleko do szpitala. W szpitalu był medela harmony świetny. Dowiedz się co trzeba mieć że sobą bo ja wzięłam ubranka A oni i tak ubierają tylko w szpitalne. Musisz mieć pampersy , chusteczki, patyczki do czyszczenia pępka, octenisept, oliwke, alantan wszystko razy dwa. Dzieci zużywają ok 8 pieluszek dziennie razy 2. U nas wcześniaki nie są kąpane tylko myją je chusteczkami. Po tygodniu waze tyle co przed ciąża. Żadnych rozstępów tylko został brzuchol ale zawsze go miałam wiec nic nowego.

Do góry