reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

U nas nie ma różnicy jakie body od początku miałam i kopertowe i przez głowę i dobrze się zakładalo. Mam 25 pieluch tetrowych i myślę żeby dokupić jeszcze z 10 bo wiecznie mało. Podkładamy pod brodę przy karmieniu, jak śpią w razie ulania itp moje śmigaja jeszcze w 56. Mają 7tygodni

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale lekarze pewnie boją się komplikacji i wolą przeprowadzić cc dla świętego spokoju :(
Wiem wiem bo u mnie też odrazu cc bez gadania o SN nawet bo po co ryzykować. Mówię tylko że lekarze straszą że będą dwa porody a tak naprawdę bardzo niewiele porodów tak się konczy

Moje są na zwykłym bebiku. Przy córce rozstępy miałam na tyłku udach a teraz cały brzuch mi postrzelal. Brzuch miałam mega a przytyłam tylko 5kg i po powrocie po tygodniu do domu miałam - 20kg czyli 15 mniej niż przed zajściem w ciążę widać jak mnie wyssaly dzieci

Próbowałam już dwa razy rozmawiać z tym lekarzem o sn, mam do niego zaufanie, ale dobrze wspominam sn i to jak szybko doszłam do siebie. Nic zobaczymy jak dzieciaki będą sue układać i wrócę do rozmowy z nim.

@Aniutek89 to porównamy sobie za tydzien wyniki z wizyty;)
Pewnie że boją się komplikacji, sama bym się bała o drugiego maluszka. Wszystko w biegu, cięcie w nerwach... tylko wiem, że po sn byłoby mi łatwiej zająć się maluszkami.

Koniecznie pogadamy o naszych wizytach :-) moje małe pewnie będą mniejsze od Twoich. Młodsze, a poza tym była tu taka Pola chyba, dokładnie z tego samego tygodnia co ja, tylko że już sie nie odzywa i jej maluszki były sporo większe. Każde dziecko ma swoje tempo wzrostu :-) już się nie mogę doczekać wizyty :-) ja też próbowałam rozmawiać z lekarzem o porodzie i też zakłada cc, ale jak powiedziałam ze chciałabym rodzić sn, to w sumie zostawił temat otwarty. Ale podejrzewam, że będzie chciał i tak cc. Zobaczymy :-)
@ariska to nieźle, rzadka sytuacja tak mało przytyć i tak dużo zjechać po porodzie :-)

Koniecznie pogadamy o naszych wizytach :-) moje małe pewnie będą mniejsze od Twoich. Młodsze, a poza tym była tu taka Pola chyba, dokładnie z tego samego tygodnia co ja, tylko że już sie nie odzywa i jej maluszki były sporo większe. Każde dziecko ma swoje tempo wzrostu :-) już się nie mogę doczekać wizyty :-) ja też próbowałam rozmawiać z lekarzem o porodzie i też zakłada cc, ale jak powiedziałam ze chciałabym rodzić sn, to w sumie zostawił temat otwarty. Ale podejrzewam, że będzie chciał i tak cc. Zobaczymy :-)
@ariska to nieźle, rzadka sytuacja tak mało przytyć i tak dużo zjechać po porodzie :-)
To tylko usg, więc tylko +/- mogą określić wagę, a i tak się czeka z wizyty na wizytę, żeby sprawdzić czy dobrze przybierają.;)
U mnie sn jest problemowe jeszcze o tyle, że mój lekarz ma dyżur w szpitalu tylko w jeden dzień tygodnia, więc szanse, ze trafię na niego przy sn są raczej mizerne. A nie znam tam innych lekarzy. Musielibyśmy zrobić próbę wywołania a potem ewentualnie cc w tym samym dniu, ale ewidentnie jest na nie.
Dzisiaj mam plan spakować wstępnie torbę, pewnie jeszcze coś wyskoczy, co potrzebne a nie ma.
@ariska super, że tak waga spadła, pamiętam Twoje zdjęcie ze szpitala, brzuszek był spory, a teraz to pewnie laska na wybieg:)

To tylko usg, więc tylko +/- mogą określić wagę, a i tak się czeka z wizyty na wizytę, żeby sprawdzić czy dobrze przybierają.;)
U mnie sn jest problemowe jeszcze o tyle, że mój lekarz ma dyżur w szpitalu tylko w jeden dzień tygodnia, więc szanse, ze trafię na niego przy sn są raczej mizerne. A nie znam tam innych lekarzy. Musielibyśmy zrobić próbę wywołania a potem ewentualnie cc w tym samym dniu, ale ewidentnie jest na nie.
Dzisiaj mam plan spakować wstępnie torbę, pewnie jeszcze coś wyskoczy, co potrzebne a nie ma.
@ariska super, że tak waga spadła, pamiętam Twoje zdjęcie ze szpitala, brzuszek był spory, a teraz to pewnie laska na wybieg:)
Laska że mnie żadna bo nadal mam otyłość ale dobre i te kg :) wchodzę w ciuchy sprzed kilku lat :D

Ja nie brałam laktatora dziewczyny odrazu przystawialam. Jeśli będzie potrzeba kto ktoś ci dowiezie

Ja miałam elektryczny baby ono i badziewie ściąglam ręcznym aventem ale tylko jak były tydzień w szpitalu z zapaleniem płuc

Dziewczyny bralyscie od razu do szpitala laktator? Polecicie jakiś? I maść na sutki, która Wam się sprawdza?
Ja brałam medela mini electric jakby co, ale na miejscu dostałam lepszy, medela harmony. W domu używam medela swing i jest najlepszy, nie ma co się bawić w miniaturki :) Na sutki najlepszy maltan i lanolina z lansinoh.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny bralyscie od razu do szpitala laktator? Polecicie jakiś? I maść na sutki, która Wam się sprawdza?
Ja mam Nuk Luna i jestem bardzo zadowolona. Tym bardziej że cały czas dowożę mleko do szpitala. W szpitalu był medela harmony świetny. Dowiedz się co trzeba mieć że sobą bo ja wzięłam ubranka A oni i tak ubierają tylko w szpitalne. Musisz mieć pampersy , chusteczki, patyczki do czyszczenia pępka, octenisept, oliwke, alantan wszystko razy dwa. Dzieci zużywają ok 8 pieluszek dziennie razy 2. U nas wcześniaki nie są kąpane tylko myją je chusteczkami. Po tygodniu waze tyle co przed ciąża. Żadnych rozstępów tylko został brzuchol ale zawsze go miałam wiec nic nowego.

Do góry