reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja po wizycie, niby wszystko ok za dwa tygodnie dalej mam wizytę i USG ale nadal jedno maleństwo jest kilka milimetrów mniejsze a o ile to mi lekarka nie powiedziała.

reklama
I jak mija dzien na lezakowaniu? [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Nudno,dzwonilam do siostry,chyba się zdrzemnelam godzinkę tez,nie wiem :p szukalam laktatora i jednak medela swing max double będzie,mąż to myśli,ze obojętnie co może być,bo faceci się nie znają,wiec się spielismy tez trochę,ale i tak w końcu mówię to pojedziesz,ze mną kupić a on Ok :p szkoda nerwów tylko było. Oczywiście nie mogłam ciagle leżeć,wiec wstałam i zrobiłam sałatkę z kurczakiem,naczynia do zmywarki i myk do łóżka i teraz zajadam :D
IMG_3790.JPG

Załączniki

• IMG_3790.JPG
    IMG_3790.JPG
    67,9 KB · Wyświetleń: 409
Hej :) Byłam dziś na comiesięcznej wizycie. Cały czas są dwie dziewczyny, żadna się w chłopaka nie zamieniła ;) Jedna ma 512g a druga 544g, serduszka pięknie biją i wszystko z nimi OK :) Ja jestem w 22t+6d i dopadła mnie lekka anemia ale pani dr przepisała mi porządną dawkę lekarstw i magnez na skurcze też. Dostałam też skierowanie do endokrynologa bo mam TSH 0,54 i podobno jest trochę za niskie ale mam się tym nie stresować.
Ogólne wnioski z wizyty: wszystko jest w porządku :)

Hej :) Byłam dziś na comiesięcznej wizycie. Cały czas są dwie dziewczyny, żadna się w chłopaka nie zamieniła ;) Jedna ma 512g a druga 544g, serduszka pięknie biją i wszystko z nimi OK :) Ja jestem w 22t+6d i dopadła mnie lekka anemia ale pani dr przepisała mi porządną dawkę lekarstw i magnez na skurcze też. Dostałam też skierowanie do endokrynologa bo mam TSH 0,54 i podobno jest trochę za niskie ale mam się tym nie stresować.
Ogólne wnioski z wizyty: wszystko jest w porządku :)
Jakie duze dziewczyny super [emoji4] niech zdrowo rosna [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na Twoim miejscu zostałabym w domu, też myślałam że jak będę siedzieć 8 godzin za biurkiem w pracy to nic się nie stanie, ale lekarz mnie szybko uświadomił, że przy bliźniakach mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać.
Rozmasowywanie mi pomagało na skurcze łydek, a od kiedy biorę większa dawkę magnezu minęły już całkowicie:)

Otóż To ;) ja też jeszcze do piątku pracowałam a kiedy pani wytłumaczył mi że tak długie siedzenie w 90 stopniach stanowi duże parcie na szyjkę i zapewne dlatego zaczęła mi się skracać, odpuściłam ;)
Nie powiem żebym była nieszczęśliwa że siedzę ten tydzień w domu, to co muszę robię, troszkę ogarniam ale jednak to inaczej bo robie sobie przerwy i odpoczywam. Poza tym zalezy mi zeby do samego konca byc w domu, więc jak trzeba będzie to i poleze. Do tego teraz jestem wzorowa mamunią bo prowadzam i odbieram dzieci zaraz po szkole, dzieki czemu nie siedzą godzinami na świetlicy ;)

reklama
A to tez mi się wydaje,ze magnezu potrzebujesz. Ja sobie kupiłam i sama biorę,bo tu mi nikt magnezu nie przepisze tylko,ze wszystko dobrze i nic nie trzeba :/ wiec sobie będę brała. Na szczęście tylko kilka razy mi się zdarzyło,ale mnie trzyma i waśnie próbuje to balsamem rozmasowac. Ja mam nadzieje,ze tez się żaden chłopak z mojej dziewczyny nie zrobił Haha 21 mam usg wiec zobaczymy ;)a Tobie udanej wizyty życzę :)

Powiem Ci kochana że skurcze w nocy w każdej ciąży mnie łapały i czasem potem mięsień boli przez cały dzień. Taki urok ciąży ;)

Do góry