reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziś poszłam na wizytę do ginekologa i lepiej , aby dziś szpital, bo szew w polowie "zerwał szyjkę". No to torba w dłoń i przyjechałam do szpitala. Czekam od 2 godzin na badanie przez lekarza, a żeby było śmiesznie moja ginekolog ma rękę w gipsie [emoji22]

Może jutro będę więcej wiedzieć po obchodzie [emoji53] podobno 3w1 nie wyjde

I jak sytuacja?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
Ja od wczoraj w szpitalu bo miałam pierwszą dawkę sterydów a dziś rano drugą. Cukry u mnie szalały w nocy ale spadły. Zobaczymy teraz jak przez dzień będzie.

Suelen moja droga jak tam?

Od czego by tu zaczac...

Dziewczynki po usg wg ordynatora sa male 2.2-2.3kg dlatego przekladamy ciecie na przyszly tydzien, zeby dociagnely do 37 tygodnia.

Jutro zdejma mi szew i mam nadzieje, ze bedzie ok.

Martwia mnie wyniki, ktorych nikt nie komentuje.
15.05 bialka mialam 27
17.05 bialka mialam 46 plus doszly leukocyty i bilirubina [emoji53]

@Suelen mam pytanie odnosnie imienia Twojego Synka-Nataniel. Jak reaguje otoczenie? Jak go nazywacie zdrobniale? Bardzo mi się podoba tylko weź tu przekonaj męża...

Hej :)
Ja od wczoraj w szpitalu bo miałam pierwszą dawkę sterydów a dziś rano drugą. Cukry u mnie szalały w nocy ale spadły. Zobaczymy teraz jak przez dzień będzie.

Suelen moja droga jak tam?
Kochana cukry wariuja o sterydach. Ja na diecie miałam ok ale po sterydach pp 200 miałam. Spokojnie po 24h wracają do normy.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Suelen mam pytanie odnosnie imienia Twojego Synka-Nataniel. Jak reaguje otoczenie? Jak go nazywacie zdrobniale? Bardzo mi się podoba tylko weź tu przekonaj męża...
Czesto ludzie pytali " ze jak??", spokojnie odpowiadalam Nataniel :)

Nikogo juz nie dziwi to imie, chociaz czasem jak ktos powie Natan, to juz mlody mowi nie jestem Natan tylko Nataniel.

W skrocie wolamy: Nati, Natinek, Natulinek i Natuś [emoji7] w przedszkolu Pani mowi do niego Tusiek [emoji53]

Witam ostatnio dowiedzialam sie ze jestem w ciazy blizniaczej i narazie nic nikomu niechcemy mowic z chlopakiem to jak myslicie od ktorego tygodnia widac brzuszek :) ja jestem osoba szczupla jak myslicie ?

Witam ostatnio dowiedzialam sie ze jestem w ciazy blizniaczej i narazie nic nikomu niechcemy mowic z chlopakiem to jak myslicie od ktorego tygodnia widac brzuszek :) ja jestem osoba szczupla jak myslicie ?
Gratuluję! Jeśli jesteś szczupła, to może być nawet widać w 12-14tc. Jednak to sprawa indywidualna. U mnie było widać właśnie wtedy, ale u mnie była dodatkowa wartswa tłuszczu :D Ale długo długo mój brzuch wyglądał jak po dużym obiedzie i pod swetrem nie było widać.
Suelen, jak tam? Trzymają Cię w szpitalu? USG często zaniża wagę, a nawet ta, którą podaje ordynator, nie jest aż taka zła. Ale i tak trzymamy kciuki, żebyś wytrzymała kolejny tydzień.

reklama
Gratuluję! Jeśli jesteś szczupła, to może być nawet widać w 12-14tc. Jednak to sprawa indywidualna. U mnie było widać właśnie wtedy, ale u mnie była dodatkowa wartswa tłuszczu :D Ale długo długo mój brzuch wyglądał jak po dużym obiedzie i pod swetrem nie było widać.
Suelen, jak tam? Trzymają Cię w szpitalu? USG często zaniża wagę, a nawet ta, którą podaje ordynator, nie jest aż taka zła. Ale i tak trzymamy kciuki, żebyś wytrzymała kolejny tydzień.

Dziekuje :) No teraz troche za cieplo na sweter :d i tak sie zastanawiam jak dlugo dam rade ukrywac :) juz mi ciotka powiedziala ze przytylam a to dopiero poczatek

Do góry