reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

I ten obok drugiego jakoś do mnie bardziej przemawia ale nie wiem u nas wózków blizniaczych oczywiście nie ma.. bo kto by bliźniaki rodził.. trzeba z 200 ponad km jechać dalej żeby coś widzieć podotykac [emoji14]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
popatrz na olx,my kupiliśmy tam nasz no i na allegro,tylko zwracaj uwagę na szerokość wózka jak podaja.... Bo czasami właśnie wszystko super wózek extra i mało używamy ...a dlatego że ma ponad 90 cm....

Hej wszytskim. Ja jestem aktualnie w 23t3d 2o1k i będziemy mieli 2 chłopców [emoji7] powoli zaczynam kompletowac wyprawkę ale najgorzej jest z ciuszkami nie mam pojęcia jake rozmiary kupić mam już troszke rzeczy 50-56-62 ale ile czego trzeba jak czytam w internecie to różnie to bywa. Z tych bardziej obciazajacych kieszen rzeczy to mamy wózek bugaboo donkey twin, udalo mi sie znaleźć w dobrej cenie i dobrym stanie jeden fotelik z baza maxi cosi cabriofix z 2016 i teraz szukam drugiego, zainwestowałam w maszyne do robienia mleka baby brezza zeby w nocy sie nie meczyc jak juz przejdziemy na butelke a ze byla spora promocja to kupilam [emoji4] sterylizator na 6 butelek od avent za grosze uzywany dorwalam [emoji1] kupilam takze sleepyhead ten kokon do spania narazie jeden a jak sie sprawdzi bede szukala 2 i bujaczek baby björn ktory jest bardzo czuły na ruch nowy nie jest dosc tani ja znalazlam uzywany za dobra cenę i wczoraj zaczęłam szukac łóżeczek używanych i na jedno sie zdecyduje i dzisiaj mam dostac zdjęcie drugiego jak bedzie ok to tez wezme chociaz narazie bedziemy uzywac tylko jendego [emoji4] jeszcze w planie mam kupno niani z camera i termometru od braun thermoscan7 [emoji85] a wy jakie rzeczy macie już, jakie ciuszki kupujecie i co waszym zdaniem jest rzecza niezbędna?
Tutaj 21tydzien [emoji4]
1484037872-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do ciuszków to te mniejsze przynajmniej na początku raczej się przydadzą. Moje maluchy urodziły się z długie na 51 i 52 cm i conajmniej przez pierwszy tydzień trochę żałowałam że nie mam więcej ciuszków na rozmiar 50. Teraz po 3 tygodniach niektóre 56 też są w porządku, niektóre dla synka nawet już na styk, ale jest spora rozbieżność w rozmiarach między różnymi firmami. Plus u mnie jest taki, że miedzy maluchami jest różnica wielkości i zakładam im te same ciuszki tak jakby po sobie :)

Suelen co do butelek to u mnie avent natural maluchom pasują, ciekawa jestem tylko jak się będą sprawdzać jak nastanie czas kolek.

Ja ubranka miałam na 56 kilka i większość na 62. Dziewczyny urodziły się 50 i 52, ale nie żałuję że nie miałam mniejszych bo i z tych 56 w moment wyrosły.A butelki próbowałam różne. Avent, tomy tippi, lovi. A jedyne które podpasowały to dr browns.

Co do ciuszków to te mniejsze przynajmniej na początku raczej się przydadzą. Moje maluchy urodziły się z długie na 51 i 52 cm i conajmniej przez pierwszy tydzień trochę żałowałam że nie mam więcej ciuszków na rozmiar 50. Teraz po 3 tygodniach niektóre 56 też są w porządku, niektóre dla synka nawet już na styk, ale jest spora rozbieżność w rozmiarach między różnymi firmami. Plus u mnie jest taki, że miedzy maluchami jest różnica wielkości i zakładam im te same ciuszki tak jakby po sobie :)

Suelen co do butelek to u mnie avent natural maluchom pasują, ciekawa jestem tylko jak się będą sprawdzać jak nastanie czas kolek.

U nas tez na bank bedzie różnica w wielkosci bo chlopaki maja ttts i jeden jest mniejszy o tydzien o drugiego tak wychodzi z badan od samego początku a jak to bedzie wygladac dalej to sie okarze [emoji4] mam kilka w 50 ale nie za duzo i bede musiala moze dokupic spioszki z drapkami w tym rozmiarze bo zamowilam teraz ale 56 [emoji24]
1484045779-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny jesli macie wybrany szpital to dopytajcie jakich smoczkow do butelek uzywaja. Moje były dokarmiane od poczatku i były smoczki nuka i zadnych innych już pozniej nie chcialy

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda, że dzieciaki szybko rosną i te małe rozmiary na długo nie wystarczą , ale jakoś denerwuje mnie widok moich dzieci w za dużych ciuchach... a co do rodzaju ciuszków to moim zdaniem na początku nie ma sensu niewiadomo jak stroić dzieciaków i najlepsze ubranie to body i do tego pajac, śpiochy lub po odpadnięciu pępka połśpiochy. Moim zdaniem najwygodniejsze zestawy. Mąż zabrania mi ubierać w cokolwiek innego niż wyżej wymienione i oczywiście wszystko musi być rozpinane w kroku :p eh faceci

reklama
To prawda, że dzieciaki szybko rosną i te małe rozmiary na długo nie wystarczą , ale jakoś denerwuje mnie widok moich dzieci w za dużych ciuchach... a co do rodzaju ciuszków to moim zdaniem na początku nie ma sensu niewiadomo jak stroić dzieciaków i najlepsze ubranie to body i do tego pajac, śpiochy lub po odpadnięciu pępka połśpiochy. Moim zdaniem najwygodniejsze zestawy. Mąż zabrania mi ubierać w cokolwiek innego niż wyżej wymienione i oczywiście wszystko musi być rozpinane w kroku [emoji14] eh faceci
No ja tez szukam najwiecej spiochow i pajacykow rozpinanych w nogach w mniejszych rozmiarach i body zapinane na boku brzuszka bo ani ja nie chce sie stresowac ubieraniem a tym bardziej meza nie chce denerwowac [emoji23] ale mam po 1, 2 komplecikach takich na wyjscie [emoji4]
1484057832-aaaaaa.png
1484057846-aaaaaa.png
1484057867-aaaaaa.png

Takie zamowilam w rozmiarze 62 i watpie ze zaloze dosc szybko
1484057903-aaaaaa.png

I te w rozmiarze 56 i mysle domowic cos w 50 jeszcze

Do góry