reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

I ten obok drugiego jakoś do mnie bardziej przemawia ale nie wiem u nas wózków blizniaczych oczywiście nie ma.. bo kto by bliźniaki rodził.. trzeba z 200 ponad km jechać dalej żeby coś widzieć podotykac [emoji14]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
popatrz na olx,my kupiliśmy tam nasz no i na allegro,tylko zwracaj uwagę na szerokość wózka jak podaja.... Bo czasami właśnie wszystko super wózek extra i mało używamy ...a dlatego że ma ponad 90 cm....

Hej wszytskim. Ja jestem aktualnie w 23t3d 2o1k i będziemy mieli 2 chłopców [emoji7] powoli zaczynam kompletowac wyprawkę ale najgorzej jest z ciuszkami nie mam pojęcia jake rozmiary kupić mam już troszke rzeczy 50-56-62 ale ile czego trzeba jak czytam w internecie to różnie to bywa. Z tych bardziej obciazajacych kieszen rzeczy to mamy wózek bugaboo donkey twin, udalo mi sie znaleźć w dobrej cenie i dobrym stanie jeden fotelik z baza maxi cosi cabriofix z 2016 i teraz szukam drugiego, zainwestowałam w maszyne do robienia mleka baby brezza zeby w nocy sie nie meczyc jak juz przejdziemy na butelke a ze byla spora promocja to kupilam [emoji4] sterylizator na 6 butelek od avent za grosze uzywany dorwalam [emoji1] kupilam takze sleepyhead ten kokon do spania narazie jeden a jak sie sprawdzi bede szukala 2 i bujaczek baby björn ktory jest bardzo czuły na ruch nowy nie jest dosc tani ja znalazlam uzywany za dobra cenę i wczoraj zaczęłam szukac łóżeczek używanych i na jedno sie zdecyduje i dzisiaj mam dostac zdjęcie drugiego jak bedzie ok to tez wezme chociaz narazie bedziemy uzywac tylko jendego [emoji4] jeszcze w planie mam kupno niani z camera i termometru od braun thermoscan7 [emoji85] a wy jakie rzeczy macie już, jakie ciuszki kupujecie i co waszym zdaniem jest rzecza niezbędna?
Tutaj 21tydzien [emoji4]
1484037872-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do ciuszków to te mniejsze przynajmniej na początku raczej się przydadzą. Moje maluchy urodziły się z długie na 51 i 52 cm i conajmniej przez pierwszy tydzień trochę żałowałam że nie mam więcej ciuszków na rozmiar 50. Teraz po 3 tygodniach niektóre 56 też są w porządku, niektóre dla synka nawet już na styk, ale jest spora rozbieżność w rozmiarach między różnymi firmami. Plus u mnie jest taki, że miedzy maluchami jest różnica wielkości i zakładam im te same ciuszki tak jakby po sobie :)

Suelen co do butelek to u mnie avent natural maluchom pasują, ciekawa jestem tylko jak się będą sprawdzać jak nastanie czas kolek.

Ja ubranka miałam na 56 kilka i większość na 62. Dziewczyny urodziły się 50 i 52, ale nie żałuję że nie miałam mniejszych bo i z tych 56 w moment wyrosły.A butelki próbowałam różne. Avent, tomy tippi, lovi. A jedyne które podpasowały to dr browns.

Co do ciuszków to te mniejsze przynajmniej na początku raczej się przydadzą. Moje maluchy urodziły się z długie na 51 i 52 cm i conajmniej przez pierwszy tydzień trochę żałowałam że nie mam więcej ciuszków na rozmiar 50. Teraz po 3 tygodniach niektóre 56 też są w porządku, niektóre dla synka nawet już na styk, ale jest spora rozbieżność w rozmiarach między różnymi firmami. Plus u mnie jest taki, że miedzy maluchami jest różnica wielkości i zakładam im te same ciuszki tak jakby po sobie :)

Suelen co do butelek to u mnie avent natural maluchom pasują, ciekawa jestem tylko jak się będą sprawdzać jak nastanie czas kolek.

U nas tez na bank bedzie różnica w wielkosci bo chlopaki maja ttts i jeden jest mniejszy o tydzien o drugiego tak wychodzi z badan od samego początku a jak to bedzie wygladac dalej to sie okarze [emoji4] mam kilka w 50 ale nie za duzo i bede musiala moze dokupic spioszki z drapkami w tym rozmiarze bo zamowilam teraz ale 56 [emoji24]
1484045779-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny jesli macie wybrany szpital to dopytajcie jakich smoczkow do butelek uzywaja. Moje były dokarmiane od poczatku i były smoczki nuka i zadnych innych już pozniej nie chcialy

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda, że dzieciaki szybko rosną i te małe rozmiary na długo nie wystarczą , ale jakoś denerwuje mnie widok moich dzieci w za dużych ciuchach... a co do rodzaju ciuszków to moim zdaniem na początku nie ma sensu niewiadomo jak stroić dzieciaków i najlepsze ubranie to body i do tego pajac, śpiochy lub po odpadnięciu pępka połśpiochy. Moim zdaniem najwygodniejsze zestawy. Mąż zabrania mi ubierać w cokolwiek innego niż wyżej wymienione i oczywiście wszystko musi być rozpinane w kroku :p eh faceci

reklama
To prawda, że dzieciaki szybko rosną i te małe rozmiary na długo nie wystarczą , ale jakoś denerwuje mnie widok moich dzieci w za dużych ciuchach... a co do rodzaju ciuszków to moim zdaniem na początku nie ma sensu niewiadomo jak stroić dzieciaków i najlepsze ubranie to body i do tego pajac, śpiochy lub po odpadnięciu pępka połśpiochy. Moim zdaniem najwygodniejsze zestawy. Mąż zabrania mi ubierać w cokolwiek innego niż wyżej wymienione i oczywiście wszystko musi być rozpinane w kroku [emoji14] eh faceci
No ja tez szukam najwiecej spiochow i pajacykow rozpinanych w nogach w mniejszych rozmiarach i body zapinane na boku brzuszka bo ani ja nie chce sie stresowac ubieraniem a tym bardziej meza nie chce denerwowac [emoji23] ale mam po 1, 2 komplecikach takich na wyjscie [emoji4]
1484057832-aaaaaa.png
1484057846-aaaaaa.png
1484057867-aaaaaa.png

Takie zamowilam w rozmiarze 62 i watpie ze zaloze dosc szybko
1484057903-aaaaaa.png

I te w rozmiarze 56 i mysle domowic cos w 50 jeszcze

Do góry