reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

ANITKA gratulacje, duzo zdrowka waszej trojeczce zycze.Ladna waga twoich malenstw jak na ten tydzien ciazy.

Ja dalej w trojpaku, moja cierpliwisc osiagla zenit, bo czuje sie fatalnie, albo pekne albo dziewczynki wypchaja mi zoladek stupkami przez przelyk.Jeszcze dwa dni do planowanej cesarki a ja chyba oszaleje, szczegolnie jest zle pod wieczor i w nocy.

reklama
Powiedzieli mi, ze wczesniakow ocenia sie inaczej i dostali 8/8 a drugi 6/7. Nie wiem jak to sie ma do tego wszystkiego. Ja mam tylko nadzieję, ze będą sobie dobrze radzić i będziemy szli do przodu!

Anitka gratulacje :)

Beatak bezdech nie są groźne, wiele wcześniaków ma zamartwicę czyli niedotlenienie i to może być groźne bo mogą być zmiany w mózgu. Jak dziecko samo po chwili złapie oddech to nic się nie stanie. Mój mały Ignas łapał bezdech w trakcie jedzenia na początku , ja zesr.... ze strachu a położna śmiała się tylko bo się zdarza. Trzeba dmuchać powietrze do buzi dziecku jak coś.

Marluna przykro mi, że nie masz wsparcia za bardzo :

Nietupska dzieki za dobre slowo, chiciaz tyle i az tyle, nie spodziewalam sie takiego zawodu ze strony ojca, mamunia chciala zostac i pomogac ale ojciec postawil na swoim i zabral ja do polski jak zandarm, eh.

Czesc dziewczyny.jestem tu nowa...od 21.08 brak okresu co swiadczy o ciazy...wczoraj bylam u gina i mi potwierdzila i powiedziala ze sa 2 pecherzyki...i to blizniaki...od tego momentu boje sie,bo mi zapowiedziala ze mniejsze moze sie wchlonac i bedsie tylko 1 dzidzia...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A tu zdjecie z usg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475578849591.jpg
    1475578849591.jpg
    86,4 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Gratuluje nowym mamom! Ładne wagi urodzeniowe waszych pociech. Dużo zdrówka dla Was.

marluna ślicznie dotrwałaś do swojego terminu. Jeszcze chwila i już będziesz miała maluchy przy sobie. Być może będzie ciężko, a może nie. Zresztą, kto ma dać radę jak nie Ty!

U mnie już 28 tydzień, szyjka się trzyma. Za dwa tygodnie pomierzymy i poważymy dzieciaki, także zobaczymy czy jest szansa na 2kg przy urodzeniu. Trochę zaczynam się stresować, że moje przygotowania do bliźniaków są w rozsypce, a jeszcze czasu jak na lekarstwo.
Czy któraś z mam motała w chustę jedno z bliźniaków by mieć wolne ręce dla drugiego i może polecić jaką chustę powinnam zakupić? Jestem totalnie zielona w temacie.

Do góry