reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Powiem Wam szczerze że sama nie wiem co robić. Rozmawiałam dzis z lekarzem powiedział że po rozmowie z ordynatorka noworodków która też jest ordynatora noworodków w klinice w Lublinie, stwierdzili że poród może odbyć się tu... Mają sprzęt podobno co niektórych nowszy niz w klinice i sa gotowi przyjąć na ten dział wcześniak nawet z 26 tyg....
Dodatkowo dostałam się informacje iz mam się przygotować że w każdej chwili może dość do rozwiązania ciąży

reklama
Jrsli dostanę goraczki- dodaj staje antybiotyk bo mam zapalenie w szyjce i żeby nie było zagrożenia gorączka,
Jeśli wystąpią skurcze , które się zaczynają pisać,- podadzą leki na zatrzymanie skurczy jeśli nie będzie to zagrażało nam,
Jeśli szyjka zacznie się skracać.i rozwarcie będzie
Jeśli dostanę krwotoku
Moze się to wydaxyc za tydzień, 3 , miesiąc , dwa....
. Za dwa tygodnie mają podać jeszcze raz sterydy....

Milka a zapytałaś czy ratowali już wczesniaki z 26 tyg? Zeby nie okazało się niedaj Boze żeby twoje dzieci nie były "królikami doświadczalnymi" w tym szpitalu. Nie wiem rób jak uważasz ale uwierz mi napewno nie mają wszystkiego sprzetu takiego jak w klinice. Nie chce cię straszyc, przepraszam ale piszę to jako osoba bardzo doświadczona

Ja byłam w szpitalu o 1stopniu ze skurczami jak tylko przyjechałam od razu kombinowali żeby mnie przewieźć do szpitala o 3-cim stopniu. Dwa dni później była karetka i transport. Teraz jestem juz w tym właściwym, gdzie jestem spokojna o moje dzieci i jest mi z tym dużo lżej i się przestałam tak martwić bo dzieciaczki w razie czego będą miały bardzo dobrą opiekę.

Milka, czy masz już jakieś wieści? Udało się załatwić transport do lepszego szpitala?

I proszę nie daj się zbywać lekarzom, to ich obowiązek żeby Ci udzielić jasnej konkretnej odpowiedzi. Niektórzy z nich myślą, że wystarczy rzucić nam kilka fachowych terminów, które tak naprawdę nie znaczą albo cały czas wmawiać, że czekają na opinie ordynatora.. A potem okazuje się, że to była tylko gra na zwłokę.. :-/

Trzymam kciuki żeby było dobrze z Tobą i maluchami!!

Milka, anitka, jak tam?

Ja dziś jestem w lepszym nastroju, jutro kończę 25 tc, jestem w szpitalu prawie 4 tygodnie, a lekarze poczatkowo nie dawali większych nadziei, więc mam nadzieję, że drugie tyle, a nawet więcej się uda. W przyszłym tygodniu mam kolejne usg i dowiem się, jak się mają dzieci.

Witam, ja już po wszystkim urodziłam w 35 tyg. Nagle w nocy odeszły wody i zaczęła się akcja. Dziewczynki ważyły 2000 i 2040g. Niby wszystko ok ale są pod monitorem ponieważ zdarza im się łapanie bezdechów

reklama
U mnie bylo dobrze do czwartku. Wróciły skurcze i znowu cały czas jestem na lekach... za bardzo się coś spieszą :(-A ja juz powoli zaczynam mieć dosyć...

beatak6, gratulacje i dużo zdrowia dla Was!

Do góry