reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Lekarze chyba sami nie wiedzą czego chcą ode mnie... wiem, ze opiekę będą miały bardzo dobrą dzieci ale coś nie koniecznie tu z opieką jeszcze matki która nosi dziecko w brzuchu.
Ja jestem 31+3 waga 1420 gram.

reklama
Hej dziewczyny

Ja jutro zamykam 35 tydzien, maluchy maja po 2000 gram i 2400gram nie moge uwierzyc ze dotrzymalam do tego czasu, przy ciaglych skurczach i dwoch krwotokach.
Dziewczyny dacie rade ja tez mialam chwile zle w tej ciazy i chwile zalamki, ale byle do przodu.
Anitka ja tez cierpialam na nieustanne skurcze przedwczesne, teraz tez nie jest super ale ale juz sie tym tak nie martwie i moje maluchy tez byly z mala masa do 32 tygodnia a ostatnio ruszyla ich waga i to sporo.
Gdzies przeczytalam ze na przybor masy maluchow jest jedzenie winogron i orzechow, nie wiem czy to to faktycznie pomoglo ale ostatnio jadlam sporo winogron i orzechow.

Ok więc w czwartek dostawa orzechow i winogrona!!! Ja się nie poddaje walczę o każdy dzień tylko, że Ci lekarze mają jakiś dziwny stosunek do ciągnięcia tej ciąży, a jeden,cymbal to powiedział, ze jak dla niego moglibysmy już kończyć w 32 tc...

Marluna Twój przykład dodaje mi sił. Też zacznę jeść orzechy ;) winogrona to może umiarkowanie, ale orzechy czemu nie.
Anitka a gdzie leżysz?

Hej dziewczyny

Ja jutro zamykam 35 tydzien, maluchy maja po 2000 gram i 2400gram nie moge uwierzyc ze dotrzymalam do tego czasu, przy ciaglych skurczach i dwoch krwotokach.
Dziewczyny dacie rade ja tez mialam chwile zle w tej ciazy i chwile zalamki, ale byle do przodu.
Anitka ja tez cierpialam na nieustanne skurcze przedwczesne, teraz tez nie jest super ale ale juz sie tym tak nie martwie i moje maluchy tez byly z mala masa do 32 tygodnia a ostatnio ruszyla ich waga i to sporo.
Gdzies przeczytalam ze na przybor masy maluchow jest jedzenie winogron i orzechow, nie wiem czy to to faktycznie pomoglo ale ostatnio jadlam sporo winogron i orzechow.
Ja z kolei na przyrost wagi maluchów jadłam duzo białka - piersi z indyka i kurczaka, nabial etc. Nie wiem czy pomogło, ale w 36+3 maluchy miały 2390 i 2790
Dodam, ze od 30tc do samego porodu leżałam w szpitalu a w domu został niespełna 5-letni syn. Ze zgryzoty schudłam początkowo 3kg, potem jednak zaczęłam jesc.
Takze dziewczyny - trzymam za Was kciuki! Leżeć, jeść i się nie denerwować.

Jak noc u Was? Milka, lepiej?
Wczoraj dziewczyna ode mnie z sali pojechała rodzić, w 34 tc, druga wychodzi, więc pewnie nam kogoś nowego przywiozą.

Hej u mnie spokojniej jeszcze leci ale mniej i nawet mniej czwrwone. Ale można by powiedzieć że krwi troszkę straciłam i jestem strasznie osłabiona spać mi się chce zmęczona jestem, pewnie znowu anemia mi się powiększy... :(
To się ciesz bo ja dalej sama :(

A jak u reszty ? :)

reklama
Do góry