reklama
Hej dziewczynny, jestem jeszcze w trojpaku, ale odpuszczam powoli fora, bo przez te straszne upaly ktore tu panuja od ponad tygodnia jestem wykonczona ciaza na maksa, bo jest mi duszno, slabo, oblewaja mnie poty, spac nie moge, nie chce sobie jeszcze dokladac tematyka ciazowa, staram sie zajac moje mysli czyms innym.
W srode mam wizyte wtedy bedzie koniec 32 tygodnia i jak dotrwam, to jestem strasznie ciekawa jak duzevsa juz dziewczynki.
Kamiladon a jak ty sie czujesz?
Czuje się tak samo jak ty ale na książkach czy telewizji się skupić nie mogę więc czytam w sumie wszystkie wątki na forum :/ ja dziś 32+6 ale dzieci tydzien mniejsze.jutro mam mieć na oddziale usg i juz się i doczekać nie mogę i boję się trochę. I szyjka pobolewa wiec nie wiem czy się nie skraca. Byle do jutra daj znać koniecznie po wizycie.
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Kamiladon moje dziewczynki tez zawsze mniejsze byly niz mialo by to wynikac z siatek centylowych ostatnio mialy okolo 1440 gram a bylo to w sobote tydzien temu.
U mnie szyjka nie daje objawow ale tez sie skraca ale za to czesto twardnieje mi brzuchol niestety.
Ja teraz mam siostre w domu niby do pomocy ale ona poza obiadem kompletnie nic nie ogarnia w domu, co mnie jeszcze bardziej tylko stresuje.
Ja zajelam sie filmami i telewizja bo ksiazki czy gazety mi nie wchodza.
Lekarze mowia ze teraz juz walczymy juz o kazdy dzien nawet nie o tydzien ale dobrze by bylo zaliczyc 34 tydzien ciazy a najlepiej 35 tydzien.
W porownaniu z tym co przelezalam to nic ale koncowki chyba sie najbardziej ciagna i przynajmniej to sie sprawdza u mnie.
.
U mnie szyjka nie daje objawow ale tez sie skraca ale za to czesto twardnieje mi brzuchol niestety.
Ja teraz mam siostre w domu niby do pomocy ale ona poza obiadem kompletnie nic nie ogarnia w domu, co mnie jeszcze bardziej tylko stresuje.
Ja zajelam sie filmami i telewizja bo ksiazki czy gazety mi nie wchodza.
Lekarze mowia ze teraz juz walczymy juz o kazdy dzien nawet nie o tydzien ale dobrze by bylo zaliczyc 34 tydzien ciazy a najlepiej 35 tydzien.
W porownaniu z tym co przelezalam to nic ale koncowki chyba sie najbardziej ciagna i przynajmniej to sie sprawdza u mnie.
.
Marluna jeszcze trochę, dasz radę!
Przeczytałam sobie te standardy opieki i nadal nie wiem - to jak nie cc, tylko sn, to wywołują po prostu? Nic mi właściwie żaden z lekarzy na ten temat nie mówił, będę musiała spytać na następnej wizycie.
Przeczytałam sobie te standardy opieki i nadal nie wiem - to jak nie cc, tylko sn, to wywołują po prostu? Nic mi właściwie żaden z lekarzy na ten temat nie mówił, będę musiała spytać na następnej wizycie.
Czy ktoś może zabrać te upały? ?????? Czuje się jak jakiś wieloryb wyrzucony na brzeg... masakra. Dziś mam podejrzeć dzieci. Trzymajcie kciuki aby urosły i wszystko było ok. Dziś 33tc.
Byłam na usg. Jeśli nic się nie wydarzy to za tydzień do szpitala i cc najpóźniej 19.09 ale raczej wcześniej między 35/36tc. Dzieci zdrowe ale pomimo dwóch łożysk zaczynają się rozjezdzac. Córka waży 2020 (hura powyżej 2kg) ale syn 1730 czyli różnica 14%. Ostatni było 8%. no ale w ciągu 3 tygodni dzieci będą już na świecie. My juz właściwie gotowi i tylko czekamy. Rozwarcia brak ale szyjka juz krótka także leżeć mam dalej. Trzymajcie kciuki
ewka_111
Fanka BB :)
Nic się nie przejmuj - te pomiary przy dwojce są juz mało wiarygodne. Moje w 35 tyg oceniali - młoda na 2500 a młodego na 2100 a w 36+3 młoda urodziła się z wagą 2360 a chłopak 2650Byłam na usg. Jeśli nic się nie wydarzy to za tydzień do szpitala i cc najpóźniej 19.09 ale raczej wcześniej między 35/36tc. Dzieci zdrowe ale pomimo dwóch łożysk zaczynają się rozjezdzac. Córka waży 2020 (hura powyżej 2kg) ale syn 1730 czyli różnica 14%. Ostatni było 8%. no ale w ciągu 3 tygodni dzieci będą już na świecie. My juz właściwie gotowi i tylko czekamy. Rozwarcia brak ale szyjka juz krótka także leżeć mam dalej. Trzymajcie kciuki
Ewka_111 pamiętam jak napisałam tu w 11tc ze się boje i ci zazdroszczę bo ty juz blisko. Pocieszalas że szybko minie. I patrz. Faktycznie
reklama
Podziel się: