reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

ała i dostałam strzała w pęcherz że myślałam że nie utrzymam :p gdzieś wyczytałam że maluchy reagują na światło i przystawiłam do pępka lampeczkę i nagle przeszła fala po brzuchu i cios :p oki maluchy już was mama nie drażni :p

reklama
A ja wam zazdroszczę ze juz ruchy czujecie. Nie lubię tego momentu ciąży gdzie już nie mam dolegliwości z pierwszych tygodni, a ruchów jeszcze nie czuć. Choć zakładam ze za kilkanaście tygodni pożałuje tych słów prawdopodobnie :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamiladon ze spokojem, już lada moment poczujesz ruchy maluchów tym bardziej jeżeli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. A dokładnie jak wspominałaś za kilkanaście tyg będziesz chciała czasem wrócić do tego momentu gdzie nic nie czułas :p choć z drugiej strony jak nagle się nic nie dzieje to zaraz się człowiek denerwuje czy wszystko ok :/

U mnie były objawem anemii zanim zaczęłam brać żelazo, ale do tego leciała mi krew z nosa i tak kolatalo w sercu. Odkąd biorę żelazo to przeszło niemal z dnia na dzień.
Dopiero ostatnio kilka razy zrobiło mi się porządnie słabo, tak do omdlenia niemal - raz przez własną głupotę, bo dość dokładnie wysprzątałam całe mieszkanie, a reszta chyba od ucisku na coś, bo jak zmieniam pozycję to przechodzi od razu.

Która ma teraz jakieś badania? Jak tam się czujecie?

Hej :) ja byłam w środę na usg. Mam dwie dziewczynki pod sercem :) wszystko jest dobrze były tak ruchliwe ze lekarz nie mógł ich wymierzyć Ale udało sie ;) za 3 tyg bede miała usg dopochwowe strasznie sie boje i wstydzę to moje pierwsze.. Powiedzcie czy to boli ??
A jak wy sue czujecie ??

Mamadla2 to nie miałaś na pierwszej wizycie? Dziwne bo przeważnie na początku robią tylko takie bo po brzuchu na samym początku ciężko zobaczyć. Spokojnie nie jest bolesne a raczej odczuwasz taki dyskomfort :p lekarz zakłąda na ten instrument prezerwatywę więc się nie przestrasz :p ale to oczywiście w celach higienicznych :) tylko pamiętaj żeby się dokładnie wysikać przed badaniem bo inaczej będziesz czuła ucisk na pęcherzu :p ja poszłam jak byłam w szpitalu na badania z pełnym i myślałam że popuszczę, nie poszłam wcześniej bo wiedziałam że będę musiała oddać mocz do badania :p

Gratuluję dziewczynek ;) który to tc?

Hej czy ktoras miala taki dziwny bol bioder najbardziej w nocy, co godzine musze zmieniac bok bo juz nie daje rady wylezec,w pierwszej ciazy tak nie mialam i zastanawiam sie czy to ma zwiazek z ciaza czy jakas osteroporoza ;)

Hej czy ktoras miala taki dziwny bol bioder najbardziej w nocy, co godzine musze zmieniac bok bo juz nie daje rady wylezec,w pierwszej ciazy tak nie mialam i zastanawiam sie czy to ma zwiazek z ciaza czy jakas osteroporoza ;)

Sądzę że to nie osteoporoza :p ja mam tak od jakiegoś 24tc, a teraz doszły bóle kręgosłupa ale spokojnie sądzę że po porodzie ustąpią :)

reklama
Do góry