reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Trzeba powiedziec sobie jasno - my tu wszsytkie patologie jesteśmy :)

Mi tez tak mowiono, ze ciaza blizniacza to swojego rodzaju patologia ciąży. Zresztą pod koniec lezalam 4tyg na patologii i na 6 lozek 4 byly zajete przez ciazy mnogie, w tym bylo trojaki - więc się wszystko zgadza. to tylko termin medyczny, przeciez nie oznacza on, ze jestemy jakieś nienormalne, co najwyzej wyjątkowe:)

Co do laktatorow - mi szwagierka pozyczyla medele podwojną, elektryczna nie pamietam jaki model ale rewelka - cichutki jest bardzo a to wazna cecha bo jak lezalam na nororodkach i dziewczyny swoje kombajny wlaczaly to caly szpital nie spal:) A medela jest bardzo cicha.

Co do karmienia piersia - trudna sprawa, niezle wyzwanie ale sa tu dziewczyny ktorym sie udalo i nadal karmia roczne bliznieta tylko uu. Tak wiec warto probowac. Wydaje mi się, ze latwiej jest mamom, ktore maja juz starsze dziecko i wiedza jak przystawiac itd.

Ostatnia edycja:
kamiladon, świetne wieści, gratulacje ;)

U mnie kopią jak zwariowane ostatnio, aż mąż z przerażeniem mnie zapytał, czy to bardzo boli, jak zobaczył wędrujący we wszystkie strony brzuch. Wieczorami potrafimy siedzieć i się wgapiać w te kopniaczki bez końca... ;) Ewidentnie jeden jest bardziej ruchliwy i ma bardziej energiczne kopniaki, za to drugi jest wiercipiętą i lubi się przeciągać i wypinać różne części ciała.
Wizytę mam w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że dalej zarówno z maluszkami jak z szyjką wszystko będzie dobrze.

O ja!!! :szok: i to siłami natury... nie chciałbym go rodzic.masakra jak dla mnie. Ale Margaret chcąc nie chcąc juz masz w brzuchu ok 4 kg dzieci, a dodatkowo 4l plynow+ dwa łożyska - wiec i tak już masz sporo, a pod koniec bedziesz mieć więcej niż ta kobietka z tym olbrzymem ;) pomimo że Twoje dzieci będą miały nie więcej jak 3 kg ;)

A moje maluchy od jakiś 3-4 dni strasznie spokojne. Juz nie kopia, czasem się przekrecaja, a najczesciesciej to jakaś część ciała (pewnie noga lub ręce) wędruje ukazując się w postaci przesuwającej się "kulki" na moim brzuchu ;)

Ewka no niby my będziemy miały więcej ale ona na raz musiała urodzić a my na raty :D hehe
Moje maluchy dziś też spokojnie ale nie wiem czemu mam twardy brzuch i to prawie cały dzień leżę...maluchy buszują jak na boku leżę ale wtedy dostaję po żebrach :p

Ja poradziłam sobie Medela Mini Electric i bylo ok, ale marzyla mi sie ta Maxi Swing. Na nowa szkoda mi bylo kasy a używanych akurat wtedy nie bylo.
Jak leżałam w szpitalu to oddział miał dyżurną Medele Harmony chyba. Taki kombajn na kolkach, ale jak ściągal! Dosłownie 3 minuty i wysysał pokarm do ostatniej kropli

Oj Margaret - mam dziś dokładnie te same dolegliwości. Brzuch twardy choć skurczy nie odczuwam. A jak na boku leżę to młodzi się strasznie wpychaja. A w dodatku boli mnie całe krocze :( pociesza mnie jedynie fakt ze w niedziele kończymy 32 tydz :)

reklama
oj tak i kolejny tydzień do przodu byle tak dalej :D
Mnie też krocze pobolewa a najgorsze to wygramolić się z łóżka masakra...:p jak wieloryb się czuje

Do góry