reklama
Hej dziewczyny, u mnie jest już 20 tydzień, mają być dwie dziewczynki z dwóch różnych jajeczek.
W 7 tygodniu było widać dwa serduszka, jedna z dziewczynek była mniejsze i lekarz powiedział, że może się nie utrzymać.
W 5 tygodniu byłam pierwszy raz u lekarki, nie zrobiła usg, nacisnęła tylko na brzuch i powiedziała że może jest ciąża, może nie. Nie zrobiła badań "bo i tak może nic z tego nie wyjść" Bardzo mnie tym zdenerwowała.
Życiowa - cierpliwości i powodzenia życzę!
W 7 tygodniu było widać dwa serduszka, jedna z dziewczynek była mniejsze i lekarz powiedział, że może się nie utrzymać.
W 5 tygodniu byłam pierwszy raz u lekarki, nie zrobiła usg, nacisnęła tylko na brzuch i powiedziała że może jest ciąża, może nie. Nie zrobiła badań "bo i tak może nic z tego nie wyjść" Bardzo mnie tym zdenerwowała.
Życiowa - cierpliwości i powodzenia życzę!
Papagena, jutro zaczne 34, no moze +11, jak jestem po obiedzie [emoji6] wszyscy robia wielkie oczy bo to cale 11 siedzi w brzuchu, rece, nogi nawet mi chyba schudly, smieja sie ze jak te nogi patyczki trzymaja taaki brzuch.mam diete cukrzycowa, to pewnie dlatego.dzieki, juz w sumie jestem na finiszu ale wolalabym jeszcze troche donosic, chociaz czasem ciezko mi juz ten balonik nosic [emoji6]
ewka_111
Fanka BB :)
#Gosia2110 aż zazdroszcze takiej wagi - ja to mam 30 tydz (no prawie 31) i juz 15 kg na plusie - co prawda niewiele ważyłam przed ciążą no ale 15!!! Nadzieja w ym ze zaczęłam dietę cukrzycowa i juz widzę ze waga stanęła -.a.moze trochę spadnie mówisz ze masz już wszystko przygotowane a od dawna?? Ja jakoś nie mogę się zebrać by sobie wszystko poszykowac :/
Taak, ewka wlasnie skonczylam pakowac torbe, ubranka to zrobilam juz dawno, kosmetyki tak po troche kupowalam, lozeczko jeszcze w paczce ale maz pewnie rozpakuje jak pojade,po trochu wszystko szykowalam bo od dzis stwierdzilam ze juz nie latam po zakupach tylko grzecznie siedze i czekam zeby maluchow nie pospieszyc. waga napewno przez diete bo jednak zero cukru, slodyczy chociaz mnie czasem az skreca na batonika a tu tylko wafle ryzowe w pierwszej ciazy przytylam 15 wiec tez raczej nie mam sklonnosci chociaz czasem twierdze ze jakbym miala wiecej w biodrach i nogach to moze byloby mi lzej, stabilniej a tak sam ten brzuch jakbym pilke polknela
margaret870
Ooo witamy kolejne mamuśki,
Powiem wam ze ciesze sie ze już wiekszość mam gotowe bo teraz nie wiadomo ile poleżę. Przynajmniej nie zaprzątam sobie głowy zakupami tylko o maluchach myślę. :-)
Powiem wam ze ciesze sie ze już wiekszość mam gotowe bo teraz nie wiadomo ile poleżę. Przynajmniej nie zaprzątam sobie głowy zakupami tylko o maluchach myślę. :-)
margaret870
Jak tam wasze maluchy reagują na pogodę? U mnie dziś się obijały rozciągały tylko. Brzuch napięty jak kamień może to trochę też przez wzdęcia. Położna jak skończyła sąsiadce robić ktg to i mi też chłopaków sprawdziła przy okazji.
ewka_111
U mnie wczoraj maluchy tez czadu dawały. A w nocy brzuch stawiał się okropnie - chyba pierwszy raz tak mocno boleśnie. Dobrze ze w poniedziałek wizyta...
A co do wagi to w poprzednich ciążach nie miałam jakoś bardzo dużo - w pierwszej 14 a w drugiej 12 - teraz się bałam ze dojdę do min 25 ale może dieta trochę mi przychamuje wzrost wagi [emoji12]
Patuska tez w 25 miałam 12-13 kg - na szczescie dalej rosną juz u mnie tylko dzieci i te 3 kg (nawet 4 bo miałam już przez chwile 16 ale teraz na diecie kg juz spadł ) przybyło przez kolejne 5 tyg
Napisane na SM-G900F w Forum BabyBoom
A co do wagi to w poprzednich ciążach nie miałam jakoś bardzo dużo - w pierwszej 14 a w drugiej 12 - teraz się bałam ze dojdę do min 25 ale może dieta trochę mi przychamuje wzrost wagi [emoji12]
Patuska tez w 25 miałam 12-13 kg - na szczescie dalej rosną juz u mnie tylko dzieci i te 3 kg (nawet 4 bo miałam już przez chwile 16 ale teraz na diecie kg juz spadł ) przybyło przez kolejne 5 tyg
Napisane na SM-G900F w Forum BabyBoom
reklama
Moi pilkarze od czwartku kopia na pograniczu kanalu rodnego, chyba sie juz ustawiaja w kolejke do wyjscia, ale moze ich jeszcze troche przytrzymam brzuch mi juz chyba sie opuscil bo i zgaga mniejsza i oddychac lepiej tylko teraz jak uderza w pecherz to ledwo dolatuje do wc
Podziel się: