reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Margaret też wstaje ok 3 razy w nocy na siusiu. Niekiedy mam tak pełen pęcherz, że przy wstawaniu aż ciężko mi się wyprostować bo czuję ucisk. Mam też tak, że nagle zachciewa mi sie siusiu i obu wtedy kibelek byl blisko ;-). Tak jak pisze patuska szczawiany są winą kamicy albo piasku. Przerabialam ten problem w pierwszej ciąży. Ja mam to samo, że nie mogę na prawym boku leżeć bo mnie dziwnie ciągnie i czuje taki dyskomfort jakby.

Iguana i co robiłaś z tymi kamieniami ? Mialaś jakieś objawy?
Bo mnie co jakiś czas tak kłuje w prawym boku nad biodrem i promieniuje do tyłu trochę jak kolka albo to wzdęcia czasem pomaga zmiana pozycji. Może spróbuje espumisan. Można go chyba brać w ciąży?

Mnie też w prawym boku nisko boli :( czasem nie mogę leżeć na tej stronie w ogóle. Tylko czasem to jest ból tylko z przodu, czasem z tyłu, a czasem jakby okala prawe biodro.

Tabletki co mają w składzie symetykon można brać w ciąży, tak mi się wydaje, ja brałam kilka razy ulgix.

nietupska dokładnie tak jak opisujesz ja też tak mam, w poniedziałek mam wizytę zapytam co to może być, jak na razie magnez i nospa pomagają chwilowo. To nie jest taki ból że nie można wytrzymać tylko taki trochę wkurzający :p

Ja ogólnie mam kamicę nerkową od 15 roku życia. W ciąży po otrzymaniu leku rozkurczowego przy przedwczesnych skurczach zeszły mi od razu 3 kamienie, na szczęście bezobjawowo. Potem po porodzie zszedł mi jeszcze jeden kamień i bolało jak piernik po schodach nie mogłam wejść.Przy kolce nerkowej czuje się właśnie kłucie promieniującą do pleców. Niekiedy mi aż niedobrze było. Nic się na to nie poradzi. Przy mocnych bólach wiem, że podają leki rozkurczowe w ciąży.Ale nie zgadzajcie się na spazmalgon bo może mieć poważne skutki dla dziecka.
Jestem właśnie po wizycie, maluchy maja ok kilograma i do tego mam przedwczesną cholestazę. Dostałam leki za 250 zł.;/ i muszę wprowadzić dietę lekkostrawną. Za tydzień mam powtórzyć wyniki, jeśli będą rosły mam się kłaść do szpitala na badania i wyciszenie wątroby. Kurdę, a tak się cieszyłam, że jakoś ten miesiąc był spokojniejszy, a tu dupa ;/ nie może być łatwo.

reklama
Do góry