reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Najlepsze jest to, że sama intuicyjnie zrobiłam sobie te wyniki bez zalecenia lekarza. Tak to by się rozhulało na dobre. Jednak matczyna intuicja działa :)

U mnie to z nocnym siakaniem różnie jest - jedna noc idę raz a w następną idę 4 razy - nie ma reguly. Najgorsze ze do świąt to jakoś dobrze się czułam, a od wtorku to jak by mi przybyło z 15 kg choć nie mam więcej, mecze się przy każdym ruchu, spacery to dla mnie już wysiłek niewyobrażalny, wchodzenie po schodach to jak maraton, a znalezienie odpowiedniej pozycji do spania.... to chyba rzecz juz nieosiągalna. Na lewym boku młody się strasznie wkurza, na prawym - ciągnie ból od lewej strony... brzuch mam już większy niż w poprzedniej ciąży w dzień porodu i to sporo większy. Obawiam się ze kolejne tygodnie będą istna katorgą. ... mam nadzieje ze to jednak taki chwilowy kryzys...

Ja maluchy mam ułożone glowkowo i juz się nie obracają - za to młodej stopy wbijaja się mocno pod żebra :/ i to tak ze często nie mogę złapać oddechu. Młody za to stale wypina się pupa przez co brzuch przyjmuje kształt wręcz kwadratu ;)

A co do bólu promienujacego w stronę kręgosłupa to moga to być również skurcze!

Ja nie wiem które z dzieci mnie kopie bo leżą po prawej stronie jedno pod drugim a stopki mają pod moim pepkiem i pojęcia nie mam które w danym momencie jest aktywne. Myślicie że się jeszcze przekręca tak że będę mogła rozróżnić które kopie?

reklama
Od kilku dni mam też straszne bóle żeber pod biustem po prawej stronie aż do pleców po prawej stronie Nie mogę ani siedzieć ani chodzić tylko leżenie na plecach pomaga Zaczynają się tak koło 15 i tak już mam do wieczora Jak tak ma być do końca ciąży to zwariuje Wszystkie biustonosze pod biustem cisna a obwód pod biustem mi się powiększył o 10 cm w ciągu dwóch tygodni. Lekarz mówił że mam bardzo wysoko macice ale nie wiem czy to jest przyczyną

Do góry