reklama
darunia0712
Fanka BB :)
Iguana, moja mama cierpiała na to w ciąży. Ogólnie pępek bardzo jej wyskoczył i wszystko ja draznilo.
Dziewczyny zasnęłam snem ciążowym więc nawet nie mam jak coś do Was więcej napisać. Ostatnio miałam ciężko w pracy, dzisiaj zrobiłam autem 600 km (po 300 w jedną stronę) jako kierowca, zdałam zaliczenie na specjalizacji i martwi mnie jedno a mianowicie dziwne spinania się brzucha. Tak jakby skurcze hicksa ale tak z lekko zbyt wcześnie. Chociaż w dwóch poprzednich ciążach też takie coś miałam, ale zdecydowanie w późniejszej ciąży. Nie boli mnie to, ale czuje dziwne ciągnęcia, spinania i się niepokoję. Zaczęło się parę dni temu od wieczornych atrakcji po zalegnięciu na kanapie, wczoraj miałam tak od południa a dzisiaj już od rana. Wizytę mam we wtorek to się na ten temat skonsultuję z lekarzem, ale czy do tego czasu powinnam się tym martwić?
Ewcik ja miewam dość często takie bóle, szczególnie przy schylaniu. Kładę się wówczas na chwilkę albo siadam spokojnie i chwilkę odpoczywam.
Magart ja takie napinanie się brzucha także miałam we wcześniejszej ciąży w momentach gdy przeholowałam z wysiłkiem- szczególnie na koniec dnia odczuwałam takie napinania. Później gdy na zbyt wiele sobie z wysiłku pozwalałam znów pojawiły się takie napinania, bóle i plamienie. Pojechałam wówczas do szpitala. Uważaj moja droga na siebie i jeśli to możliwe odpoczywaj jak najwięcej. Może powinnaś iść na L4 bo ciąża bliźniacza jest odgórnie traktowana jako ta wysokiego ryzyka. Jeśli no spa i leżenie nie pomaga skontaktowałabym się z lekarzem prowadzącym wcześniej i poradziła co robić.Na napinania moja lekarka kazała mi brać także magnez
Magart ja takie napinanie się brzucha także miałam we wcześniejszej ciąży w momentach gdy przeholowałam z wysiłkiem- szczególnie na koniec dnia odczuwałam takie napinania. Później gdy na zbyt wiele sobie z wysiłku pozwalałam znów pojawiły się takie napinania, bóle i plamienie. Pojechałam wówczas do szpitala. Uważaj moja droga na siebie i jeśli to możliwe odpoczywaj jak najwięcej. Może powinnaś iść na L4 bo ciąża bliźniacza jest odgórnie traktowana jako ta wysokiego ryzyka. Jeśli no spa i leżenie nie pomaga skontaktowałabym się z lekarzem prowadzącym wcześniej i poradziła co robić.Na napinania moja lekarka kazała mi brać także magnez
margaret870
Fanka BB :)
Ewcik a może spróbuj zmienić troszkę ćwiczenia, bo nie jest powiedziane że nie można ćwiczyć skoro wcześniej to robiłaś regularnie ale zapytaj dla pewności lekarza jaka aktywność jest dla ciebie wskazana.
Mi też się brzuch napinał i po szpitalu dostałam 3xdziennie magnez i doraźnie mam brać nospe.
Mi też się brzuch napinał i po szpitalu dostałam 3xdziennie magnez i doraźnie mam brać nospe.
reklama
Podziel się: