reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Chyba ściemnię lekarzowi, że mi się często napina, żeby mi w końcu tę szyjkę zbadał, chociaż wiecie co mam wrażenie, ze to ma jednak związek z jedzeniem, ja i przed ciążą miałam wzdęcia, a teraz jak zjem to czuję się jak słoń i brzuch wielki i twardy i ciężej oddycham i tak mi ciężko ogólnie.
Najgorzej, żee lekarza widuję raz na miesiąc i nie mam się kogo radzić. Co 2 tyg mam usg ale robią je lekarze co akurat dyżur mają, może ich podpytam, raczej mi problemu nie będą robić z poradą :)

reklama
Ja mam założony peesar od miesiąca asekuracyjnie. Szyjka była ok. Ale lekarz postanowił zapobiegać w razie co.
To lekarz w gabinecie robi. Najpierw sprawdzi jaki ci potrzebny zamówi przysla ci do domu płacisz i zabierasz na wizytę. Założenie trwa minute potem chwile dyskomfort i potem już w ogóle go nie czujesz.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Ewka 11, margaret870 z jakim wypelnieniem macie te rogale bo chce kupic ale nie wiem ktory lepszy: kulki styropianowe czy te drugie silikonowe...??

Ja juz mam 103 cm i 70kg :/ to prawie 14 na plusie a dziś zaczynam 28tc :( gdzie w poprzedniej ciąży w dniu porodu miałam 104cm i 72 kg :/ (ale zaczynalam od 60kg) a Ty?

Ja tak kilogramami się nie przejmuje tylko zastanawiam się jak to będzie z rozstepami bo nie mogę dotykać brzucha i niczym się nie mogę smarować. Wiem, że to indywidualna sprawa i może nawet genetyczna moja mama przytyla będąc ze mną w ciąży 25 kg i ani jeden rozstep jej nie wyszedł potem z moją siostrą 17kg i też nic ale ona rodziła mając nas 20 i 23 lata a ja mam 31. Ciekawe jak to będzie.

reklama
Hej dziewczyny :) jak sie czujecie jak wam wekend minął? Mi strasznie zle w piatek krwotok z nosa a dzis zemdlałam i strasznie serce mnie bolało.. Tez tak miałyście/ macie ?

Do góry