reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Aga ja mam ciaze dwukosmowkowa, dwuowodniowa i dwujajowa.. ulozenie mialam glowkowe i miednicowe, tak bylo ostatnio.... a teraz nie wiem jeszcze....ciaza od samego poczatku byla problemowa, bylam 3 razy w szpitalu z poronieniem zagrazajacym, potem wymioty i kroplowki i pozniej w okolicach 29tc znow bylam z powodu plamien... :-(
Madison jak maja pomoc, to czemu nie...
Madison jak maja pomoc, to czemu nie...
papryczka_
Fanka BB :)
Olusiu,wczoraj gin na ostatniej wizycie w bielanskim pobrala mi na paciorkowca,za tydzien ma byc wynik,a ja sie klade do szpitala blizej swojego miasta o czym gin wie,moze siostrzencowi z upowaznieniem wydadza wynik z laboratorium albo zrobia mi w szpitalu,do ktorego jednak 2 kwietnia poloze sie,wyszly mi 4 bakterie po przeczytaniu o nich az sie wlos jezy na glowie.
Dzis dostalam listownie ze szpitala wyniki posiewu:
Proteus Mirabilis,
Escherichia Coli,
Klebsiella Pneumoniae,
Candida Albicains.
Pare razy mialam robiony posiew w ciazy i zawsze wyniki byly w porzadku.
Najgorsze jest to,ze wczoraj mialam ostatnia wizyte a nie mam zadnego kontaktu z gin ze stolicy,a dzis przyszly wyniki listownie.
Polozne mowia,ze przed porodem albo cc podaje sie mamie antybiotyki dozylnie,ale cos nie chce mi sie wierzyc ze tak nie lecza,tymbardziej ze mam do tego antybiogram..i jest to ciaza wysokiego ryzyka,w dodatku te bakterie...
Dzwonilam do poprzedniej gin,ktora prowadzila mi ciaze do 20tyg.i ona prawie to samo mowila,mam jeszcze dzis zadzwonic do niej.
Jak myslicie jesli nie uda sie odebrac wynikow z laboratorium to w szpitalu zrobia mi posiew na gbs?
Dzis dostalam listownie ze szpitala wyniki posiewu:
Proteus Mirabilis,
Escherichia Coli,
Klebsiella Pneumoniae,
Candida Albicains.
Pare razy mialam robiony posiew w ciazy i zawsze wyniki byly w porzadku.
Najgorsze jest to,ze wczoraj mialam ostatnia wizyte a nie mam zadnego kontaktu z gin ze stolicy,a dzis przyszly wyniki listownie.
Polozne mowia,ze przed porodem albo cc podaje sie mamie antybiotyki dozylnie,ale cos nie chce mi sie wierzyc ze tak nie lecza,tymbardziej ze mam do tego antybiogram..i jest to ciaza wysokiego ryzyka,w dodatku te bakterie...
Dzwonilam do poprzedniej gin,ktora prowadzila mi ciaze do 20tyg.i ona prawie to samo mowila,mam jeszcze dzis zadzwonic do niej.
Jak myslicie jesli nie uda sie odebrac wynikow z laboratorium to w szpitalu zrobia mi posiew na gbs?
Ostatnia edycja:
Aga_82
Dominika - mi wymaz zrobili w zeszły poniedziałek, w środę był już wynik. GBS wyszedł dodatni, co wpisali na czerwono na pierwszej stronie karty chorobowej.
Rzeczywiście, przed porodem zakładają wenflon i podają antybiotyk dożylnie. To standardowa procedura. GBS to nic strasznego, dużo kobiet na oddziale miało pozytywny wynik. Antybiotyk całkowicie zwalcza infekcję i chroni maluchy. Co prawda GBS niesie większe ryzyko w przypadku porodu naturalnego, ale przy cesarce lekarze nie ryzykują i też podają antybiotyk - nigdy nie wiadomo, czy nie było jakiejś nieszczelności w kanale rodnym.
Tak więc nie masz się czym przejmować :-)
Rzeczywiście, przed porodem zakładają wenflon i podają antybiotyk dożylnie. To standardowa procedura. GBS to nic strasznego, dużo kobiet na oddziale miało pozytywny wynik. Antybiotyk całkowicie zwalcza infekcję i chroni maluchy. Co prawda GBS niesie większe ryzyko w przypadku porodu naturalnego, ale przy cesarce lekarze nie ryzykują i też podają antybiotyk - nigdy nie wiadomo, czy nie było jakiejś nieszczelności w kanale rodnym.
Tak więc nie masz się czym przejmować :-)
M
mama290
Gość
Dominika Klepsiella to cie zarazili w szpitalu przy cc napewno podadza ci antybiotyk ale to grozna bakteria dla dziecka
papryczka_
Dziewczyny,wynik gbs poznam w przyszlym tygodniu jak siostrzencowi wydadza wynik,a jak nie to poprosze zeby w szpitalu zrobili albo prywatnie zrobie.Nie mozna tych bakterii leczyc wczesniej?Tymbardziej,ze mam antybiogram dolaczony.Martwie sie
Swedzi mnie na dole,lekarze badajacy mowia ze wszystko w porzadku,a po posiewie juz jednak nie.Szkoda,ze wczoraj na tej ost.wizycie nie mialam tych wynikow,ale dopiero dzis przyszly.Biore Clotrimazol globulki i kremem smaruje,lekarka przez tel.wspominala cos o Pimafucinie(tez sa to jakies globulki/tabletki dopochwowe).
Nie chcialabym tego zaniedbac.
Swedzi mnie na dole,lekarze badajacy mowia ze wszystko w porzadku,a po posiewie juz jednak nie.Szkoda,ze wczoraj na tej ost.wizycie nie mialam tych wynikow,ale dopiero dzis przyszly.Biore Clotrimazol globulki i kremem smaruje,lekarka przez tel.wspominala cos o Pimafucinie(tez sa to jakies globulki/tabletki dopochwowe).
Nie chcialabym tego zaniedbac.
Aga_82
Ja dziś zakończyłam kurację Clotrimazolem dopochwowym, bo miałam duże upławy, pieczenie i świąd - super pomogło. Wcześniej brałam Nystatynę,ale jakoś na mnie nie działała
reklama
papryczka_
Aga,mowia Ci lekarze cos o terminie cc?
Podziel się: