reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny, brałyście w ciąży Relanium? Po pierwszym tygodniu pobytu w szpitalu dostałam wieczorną dawkę 5mg na lepsze spanie i biorę ją do dzisiaj. Czytam jednak, że opinie co do stosowania tego leku w trakcie ciąży nie są takie jednoznaczne. Jedni mówią, że ok, inni, że wręcz szkodzi płodom. Relanium niby też wycisza skurcze macicy, ale o tym to nie wiedziałam,sądziłam, że ma działanie przeciwlękowe.
Ja jestem w szpitalu 5,5 tygodnia, mam już schizy, z jednej strony cieszę się, że jestem już w 36tc, że maluchy prawie donoszone, z drugiej chciałabym już urodzić i wrócić do domu do syna. Sama nie wiem - brać, nie brać?

reklama
Nie ma żadnej planowej daty. W pilskim szpitalu na cięcie biorą tylko ze wskazań medycznych - np. stan przedrzucawkowy, spadek tętna, odklejenie łożyska albo jak zacznie sią akcja porodowa. jeżeli nie ma zagrożenia to czekają, aż maluchy same dadzą znać, że chcą wyjść - np. regularne skurcze albo wody. Ja mam poza tym ciążę dwuowodniową i dwukosmówkową, mogę się wysypać dopiero w 40tc (choć statystycznie to mało prawdopodobne)

Dziewczyny ja dalej w trojpaku.. zle sie czuje...duszno mi itp..
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
jutro mam miec usg i ktg i decyzja kiedy cc.. ale mam sie nastawic na sobote. Chociaz nie wykluczone ze jutro! do 18 moglam jesc a teraz juz nic....

Dziewczyny... dzis mam cc... zaraz mnie beda szykowac....boooooooooooje sie.... cisnienie z nerwow mam podwyzszone.....w nocy praktycznie nic nie spalam.....

Dzieki dziewczyny... przygotowana jestem... czekam na lekarza... moj ginek przede mna mial tez cc i czekam na sygnal i biora mnie na sale.... moj jest przy mnie, ale widze ze ma stresa ale jakos nie chce okazac tego...

Rany, dziewczyny, jak się to wszystko zmienia... Jeszcze dziś rano po badaniu palpacyjnym żartowałam, że chyba przenoszę ciążę, bo czuję się rewelacyjnie, szyjka prawie 4cm a rozwarcie 1,5x1,5 to mam już 2 miesiące i nic się nie dzieje a tu....
Jestem właśnie po USG, wszystkie przepływy są prawidłowe, Iga wg wyliczeń ma 2800, Iwo 2350. Wg lekarzy on ma mało wód płodowych w porównaniu do siostry, w związku z tym jest dysproporcja wagi. 3 spadki tętna, które zaobserwowali u mnie w ciągu 6 tygodni w szpitalu mogą być spowodowane właśnie tym - że siostra go ciśnie a on ma mało płynu i wtedy puls spada...
Wstępna decyzja lekarzy jest taka, że w poniedziałek jest CC. Czekają tylko na ordynatora i jego akceptację.
Boję się!!! Niby to będzie 36+4, ale martwi mnie ta waga....

reklama
Aga, waga jest dobra. Do poniedziałku jeszcze trochę podtuczysz. Ogólnie nie ważna.jest waga tylko zdrowie. Jeżeli jest jakieś zagrożenie to lepiej niech robią cc jak najszybciej.

Do góry