reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Aga_82 ja mam planowana cc na 28 marca a 27 mam wstawic sie na oddzial....:tak:chcialabym wytrwac do terminu chociaz...

Jestem po KTG.. skurcze sie pojawiaja ale nie sa jakies wielkie, maksymalnie do 70, i to nie regularne sa, kolejne mam ktg w srode...i czekamy! teraz zeby do srody maluszki wytrzymaly, a potem juz z gorki... jeszcze pare dni i malenstwa beda zemna...;-)

reklama
Darunia: miałaś konkretne wskazanie zdrowotne do cc w 36+0tc? Słyszałam, że niektórzy lekarze ciąże bliźniacze rozwiązują w 37, gdy minie zagrożenie wcześniactwa, niektórzy "każą" chodzić do końca...

Olusia: jesteś na finiszu :-) super termin

Ja mialam zaplanowane cc w 31 +5 lezalam niecaly tydz przed co do rozw ciazy to zaczyna sie o 34 jednowodniowa jedno kosmowkowa 36 dwuowodniowa jednokosmowkowa 38 dwuowodniowa dwukosmowkowa ale kazdy lekarz ma inne podejscie I to zalezy tez od stanu zdrowia ale sa dziewczyny co rodza I nawet po 40 tyg ale przenoszenie tez moze sie roznie skonczyc czasem lepiej wczesniej zrobic cc lub wywolac porod co do wczesniactw to pewne cechy moga sie zdazyc nawet u dzieci super donoszonych tutaj jest ruletka

Ja jestem w 33 tc i 2 dc
Dwuowodniowa,dwukosmowkowa.

Teraz taka sytuacja niepewna,po drugim badaniu powstrzymali sie od cc może sie udać przytrzymac tydzień oby ten 34 chociaz byl.
Jeden maluch mocno pcha główkę na świat.
Skurcze nie sa regularne.

Jup - rzeczywiście, decyzja na tym etapie wydaje się być mocno pochopna. Powinni zwiększyć Ci dawki leków typu luteina, duphaston i raz jeszcze podłączyć magnez. Bądź co bądź to skurcze o charakterze nieregularnym a rozwarcie wcale nie takie duże. Szyjka się całkowicie skróciła? Gdzie w ogóle leżysz?

Pytanie do dziewczyn, które już urodziły: kładłyście się wcześniej do szpitala i czekałyście na rozwiązanie, czy jechałyście, bo miałyście skurcze, odeszły wody?

Mialam planowana cc na 19.12 ale 17.12 rano odeszly mi wody, pojechalam do szpitala i powitalam chlopcow tego samego dnia po poludniu:-)

Aga- planowane cc mialam na 37+1 a urodzilam w 36+6. Chlopcy super zdrowi po 10pkt, 2800 i 2200. Nie bylo zadnych klopotow.

Witajcie...ja nie moge spac.. zle sie czuje..:-( brzuch mnie boli jakos tak dziwnie..jak nie przejdzie to pojedziemy na ip..wzielam leki i mam nadzieje ze mi przejdzie.

reklama
Do góry