reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Eve moje podwojne gratulacje!! a maluszki ladnie waza:tak:

Jup kochana moze jeszcze potrzymaja ciebie w szpitalu zeby zobaczyc jak sie bedziesz czula po odstawieniu magnezu.... daj znac!:tak:

Wczoraj odpoczywalam caly dzien i spalam pol dnia, wieczorem znow poszlam spac o 20 jak nigdy dotad... a dzis jakos mam wiecej sily, przynajmniej narazie, chociaz mdlosci wystepuja od paru dni, mniej jem, bo nie jestem wstanie jesc jakos.. dzis znow jade na KTG i biore ze soba torby gdybym musiala zostac w szpitalu... znow mnie rano przegonilo...

reklama
Ja już po badaniu, szyjka 38mm, chyba najdłuższa na oddziale heh, rozwarcia się nie zmieniły, więc jeśli nie pojawią się skurcze to w środę mogę wyjść do domu ;-) oby tylko macica nie zrobiła mi psikusa na ktg. Lekarze odstawiają mi duphaston, zobaczymy co będzie

Dzis mnie zaskoczyli na obchodzie...chca rozwiązywać. .!
Rozwarcie na 3 cm,skurcze nieregularne.
Dosc mocne.bezbolesne
Maja mnie badac kolo południa.
To za wcześnie. ..jeszcze tydzień chociaż. ..

Jup- a dlaczego taka decyzja? Ja bym sie troche poklocila. Czego sie boją? Jestes w szpitalu niech sie sama akcja zacznie a kazdy dzien dobry. Chyba, ze masz jakies wskazania- nei wiem CRP wysokie, podejrzenie odplywajacych wod czy cos.

Jup - rzeczywiście, decyzja na tym etapie wydaje się być mocno pochopna. Powinni zwiększyć Ci dawki leków typu luteina, duphaston i raz jeszcze podłączyć magnez. Bądź co bądź to skurcze o charakterze nieregularnym a rozwarcie wcale nie takie duże. Szyjka się całkowicie skróciła? Gdzie w ogóle leżysz?

Pytanie do dziewczyn, które już urodziły: kładłyście się wcześniej do szpitala i czekałyście na rozwiązanie, czy jechałyście, bo miałyście skurcze, odeszły wody?

reklama
Do góry