reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Olusia,sterydy mi podali pod koniec 28tyg.ze wzgledu na skracajaca sie szyjke.Wczesniej bralam Prenatal2,ale ze w kazdych witaminach dla kobiet w ciazy jest zelazo (po ktorym mialam biegunki),odstawilam.Bralam SzelazoSR,ale ze pozwolili mi prawie 2tyg.temu odstawic,bo hemoglobina dobra, to nie biore wcale zelaza.
Dawno odstawilas Acard?Ja jeszcze biore,ale niedlugo tez pewnie odstawie.Teraz bedac w szpitalu mialam 2x dziennie KTG,a jak lezalam na podanie sterydow to conajmniej raz dziennie robili mi zapis.

reklama
U mnie rozwarcie zewnętrzne ponoc jak tylko glowka sie wbije mocniej to może sie powiększyć szybko.

Sterydy dzis pierwsza dawka.

Aga
nic nie mówił takiego o wewnetrznym.. tylko,ze glowka jest bardzo blisko tzn.ze widzi ją za blisko szyjki czy jakos tak, juz nie pamietam bylam w szoku troche....

Aga- ja w 31tc trafilam do szpitala ze skurczami, podejrzeniem odplywajacych wod, silnym krwawiniem spowodowanym rozwarciem wewnetrznym (ale nie pamietam na ile), szyjka sie krocila z 35mm na 15mm ale i tak udalo sie wytrzymac do 37tc:-)
4tyg przelezalam w szpitalu a w 35 mnie wypuscili do domu i jeszcze polezalam w domu niecale 2 tyg jak faktycznie mi odeszly wody i zaczal sie porod. TAk wiec, da sie dotrzymac, nawet w takich syt. Ale jak bedzie u ciebie to nikt nie wie na 100%.

Dziewczyny, waga nie ma sie co tak przejmowac, Wazniejsze jest czy dziecko bedzie wydolne oddechowao, czy bedzie temp trzymalo itd. A i USG jest obarczone duzym bledem pomiaru. U mnie jeden synek mial wazyc 2800, a drugi 2600 a wyszli 2700 i 2200 wiec byla roznica nawet 0,5kg u mlodszego.

Faktycznie, każda ciąża jest inna. Mi właśnie odłączyli po godzinie pracy KTG, wyszły jakieś 4 skurczyki, czuję, że dziś się brzuch napina. Czyżby coś się zaczynało?... Może to tylko te przepowiadające.
Darunia: ładna waga maluszków jak na 36 tydzień, gratuluję! :-)

reklama
Ewe
piękne wyniki :) Gratuluję! ! Super :):)
Zdrowia dla Was.

U mnie odłączyli magnez.
Moj dr na urlopie a nie wiem czy oni mnie nie beda chcieli wypisywać ,boje sie ,ze urodze w domu :(
Mam 2 godz do szpitala i zawsze skurcze w samochodzie.
No nic, czekam co powiedzą w tygodniu.

Do góry