reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Eve moje podwojne gratulacje!! a maluszki ladnie waza:tak:

Jup kochana moze jeszcze potrzymaja ciebie w szpitalu zeby zobaczyc jak sie bedziesz czula po odstawieniu magnezu.... daj znac!:tak:

Wczoraj odpoczywalam caly dzien i spalam pol dnia, wieczorem znow poszlam spac o 20 jak nigdy dotad... a dzis jakos mam wiecej sily, przynajmniej narazie, chociaz mdlosci wystepuja od paru dni, mniej jem, bo nie jestem wstanie jesc jakos.. dzis znow jade na KTG i biore ze soba torby gdybym musiala zostac w szpitalu... znow mnie rano przegonilo...

reklama
Ja już po badaniu, szyjka 38mm, chyba najdłuższa na oddziale heh, rozwarcia się nie zmieniły, więc jeśli nie pojawią się skurcze to w środę mogę wyjść do domu ;-) oby tylko macica nie zrobiła mi psikusa na ktg. Lekarze odstawiają mi duphaston, zobaczymy co będzie

Dzis mnie zaskoczyli na obchodzie...chca rozwiązywać. .!
Rozwarcie na 3 cm,skurcze nieregularne.
Dosc mocne.bezbolesne
Maja mnie badac kolo południa.
To za wcześnie. ..jeszcze tydzień chociaż. ..

Jup- a dlaczego taka decyzja? Ja bym sie troche poklocila. Czego sie boją? Jestes w szpitalu niech sie sama akcja zacznie a kazdy dzien dobry. Chyba, ze masz jakies wskazania- nei wiem CRP wysokie, podejrzenie odplywajacych wod czy cos.

Jup - rzeczywiście, decyzja na tym etapie wydaje się być mocno pochopna. Powinni zwiększyć Ci dawki leków typu luteina, duphaston i raz jeszcze podłączyć magnez. Bądź co bądź to skurcze o charakterze nieregularnym a rozwarcie wcale nie takie duże. Szyjka się całkowicie skróciła? Gdzie w ogóle leżysz?

Pytanie do dziewczyn, które już urodziły: kładłyście się wcześniej do szpitala i czekałyście na rozwiązanie, czy jechałyście, bo miałyście skurcze, odeszły wody?

reklama
Do góry