reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Madziawse7 mnie też bolą pachwiny i krocze. Czasem jak się wyciągają to myślę ze zaraz wypadną. No i chyba mam bóle przepowiadajace. Zaczynam się stresować że może być lada dzień :-( do tego też nie mam jeszcze torby dopasowanej. Cały czas mam wrażenie że jeszcze mam mnóstwo czasu. Co do miłości to się nie martw jak je zobaczysz od razu bedzie

reklama
No to wzięłam się ostro za pakowanie i jakoś tak poczułam że to za chwilę... Kurcze ale dziwne uczucie, Juleczka będzie starsza siostra, ja znów będę chodzić niewyspana i marudząca że czuję się jak dojna krowa , znów będzie wszystko do góry nogami, w kółko karmienie przewijanie usypianie... Ale z drugiej strony cieszę się że tym razem wiem co mnie czeka i na spokojnie do tego podchodzę, przygotowalam się psychicznie na najgorsze więc może nie zwariuje .

Tym razem spakowana też od razu rzeczy na wyjście dla siebie i dzieci bo pamiętam że przy Julce mój biedny mąż nie mógł niczego znaleźć a ja nie byłam w stanie przez telefon wszystkiego mu opisać, hehe. Tym razem wszystko przygotowane w szafie w reklamoweczce leży.

Dziewczyny wytrwacie na pewno. Już jednak kawał czasu za nami. Położne w szpitalu mówią właśnie że najlepiej skończyć 36 tydzień. U mnie właśnie trwa. Poki co maluchy nie dają sygnału do wyjścia. Jutro badanie to zobaczymy co tam się w środku dzieje.
Madzia mnie też rwie w kroku i ciagnie w podbrzuszu. Zglaszalam lekarzom i kazdy twierdzi że na tym etape ciąży na dodatek mnogiej jest to normalne. Organizm jest bardzo obciążony. Leż jak najwięcej. Siedzenie to chyba niezbyt dobry pomysl bo obciąża szyjke. Jak to mój dr mówi dozwolone sa pozycje kiedy macica nue patrzy w dół. :)

Madziawse- ja od razu mam bliźniaki i jak patrze na mamy z jednym dzieckiem to tak mi trochę ich szkoda, bo mają tą milosci tylko pojedynczo czyli tak mało w porównaniu do blizniakow. A przy dwóch jest kolorowo, jest wspaniale, różnorodnie, milosci jest x 2, inne te uczucia są do każdego dziecka. Dlatego wydaje mi się, ze za kilka miesięcy nie będziesz sobie mogla wyobrazić jak nudno było kochac tylko jedno dziecko:-)

No oczywiście roboty i nerwow tez jest odpowiednio więcej:)

Hej Laski :) my wszystkie jesteśmy takie super zgrabne i seksi ;) czuję się kobieco, ale pokracznie ;) Boli, ciągnie i w ogóle i tyle obaw, że coś może zacząć się za wcześnie ;( Wierzę, że będzie ok. Już wstępnie wiem, że cc mamy mieć w drugim tygodniu listopada. Boże to taki odległy termin. Ostatnio leżę i tylko leżę, jedynie do lekarza i do domu. Już mam prawie kupiony wózek ;) negocjacje trwają. Kajkapol witaj, na kiedy masz termin? Wiesz jaka płeć dzieci? Pozdrawiam Was moje zabliźniaczone koleżanki :) mu jutro mamy usg w Medicover :)

reklama
Do góry