reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cat jakaś masakra z tymi szpitalami, a masz lekarza prowadzącego który pracuje na Starynkiewicza? Dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie. Ja coraz bardziej się boje, tak bardzo chce wytrzymać do 36 tygodnia, na razie wszystko super, ale jak wiadomo ciąża bliźniacza to pod tym względem jedna wielka loteria. Teraz przypałętały się do mnie hemoroidy, w życiu nie miałam z tym do czynienia i myślałam, że mnie to nigdy nie będzie dotyczyć a tu nagle od wczoraj taki dyskomfort, masakra jakaś, kurcze tak boli że siedzieć nie mogę, ehhh do tego w ogóle siły nie mam, jakby ktoś wyssał ze mnie całą energię strzykawką.

reklama
Hej KOCHANE. My wczoraj wylądowaliśmy na IP na Starynkiewicza. Brzuch się stawiał ciągle i namiętnie. Nawet na KTG to wyszło, zbadali, szyjka się skróciła o 5 mm, ale zamknięta, ogólnie lekarz uważał, że powinni mnie przyjąć i podać sterydy, ale tego nie mogą zrobić, bo brak miejsc w szpitalu :/ przede mną odesłali dziewczynę na Solec- rodzącą. No i jakby mi się tak znowu stawiał brzuch to mam jechać do innego szpitala..,np. Orłowskiego, karowa czy Kasprzaka... SZOK.

Jedz do Orlowskiego, dadza ci sterydy.
Ale licz się tez z tym, ze cie tam zostawią na obserwacje. Oni nie odsyłają.

A ja właśnie czekam na wizytę. I też mam obawy że dostanę skierowanie do szpitala bo od wczorajszego wieczora kluje mnie dziwnie w szyjce jakby. Na początku klucia te były dość delikatne a teraz prawie zwalają z nóg. :/

Annte to chyba będziesz leżeć. Mam nadzieję że się zastosuje rozwarcie.
Ja dziś zrobiłam wyniki i teraz tylko czekanie. Jutro odbieram a w piątek do lekarza na pokazanie.
Do tego brzuch coraz niżej i czuje jak mnie głowkami biją w pęcherz :-(

A u mnie po wizycie dobre wieści... wyniki wątrobowe się polepszyły, szyjka w najlepszym porządku a dziewczyny rosna jak na sterydach :D jedna 1900 a druga 2100 :p annte aga trzymam kciuki... madziawse wspolczuje hemoroidow ja dwa razy juz walczylam kup w aptece czopki Procto Glivenol można w ciąży po 3 m-cu

Asiu mam maść, myślisz że czopki lepsze czy nie ma aż takiej różnicy? Dziś już lepiej tzn przynajmniej nie boli. Dziś zaczęło mnie boleć w pachwinach, szczególnie z prawej strony ale myślę że to waga dziewczynek wpływa na te bóle. Ogólnie coraz większy strach że w każdej chwili do szpitala mogę jechać, dziś zaczęłam torbę pakować chociaż strasznie mi się nie chce tego robić. Z Juleczka wszystko było już dawno przygotowane a teraz jakoś wciąż nie mogę się oswoić z myślą że to już za chwilę rodzina się powiększy. To co teraz napisze może będzie dla Was szokujące ale ostatnio tak sobie z mężem rozmawialiśmy że nie możemy sobie wyobrazić jak to jest pokochać jeszcze jakieś dziecko, szczególnie dwójkę, wydaje nam się że cała miłość przelalismy na Juleczke i jakoś nie możemy sobie tego wszystkiego wyobrazić, czujemy się tak jakbyśmy mieli do domu przeprowadzić jakieś obce dzieci.... Tylko mnie proszę nie znienawidzcie za to co napisalam, bo wiem jak to brzmi....

Nie obwiniaj się za takie myśli... szczerze ja tez nie wyobrażam sobie jak może mi starczyc miłości na jeszcze dwójkę dzieciaczkow ale myślę jak je tylko zobacze to ta miłość się znajdzie ;) teraz to trzeba się martwić żeby wytrwać do tego 36 tyg. chociaż...

reklama
Do góry