reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witaj Ania!
Dziewczyny które są zdecydowane na BJ... chcecie od początku taka wersję z gondolkami?? Mi tez sie podoba ten wózek, ale jako spacerówka bo te gondolki takie malutkie sie wydają...nie wiem moze na żywo musiałabym luknąć..

Marta gondolki w BJ nie są małe, fakt, że wydają się mniejsze w porównaniu do bebetto, icandy czy baby design, ale tamte wózki są ogromne i się ciężko je składa. BJ po złożeniu zajmuje mało miejsca i super łatwo i lekko się go składa. A po użytkowaniu łatwo go sprzedać, ten sklep w Warszawie, w którym oglądaliśmy chętnie skupuje używane- w szczególności BJ i zawsze im schodzą na pniu. Za to inne, które mają w komisie to stoją i stoją. No my mamy krótką windę i kupimy BJ, chociaż wizualnie podobał mi się bebetto, taki solidny się wydawał- fakt jest, ale na dodatek cięższy a złożenie go bez pomocy mężczyzny jest hmm wyjątkowo ciężkie. Pani szybko nas przekonała do BJ.

czesc ania:-)
ineska czy ty dzisiaj mialas wizyte?
Tak Dagos miałam wizytę :) ogólnie wszystko dobrze, dzieci dosyc duże- dziewczynka prawie 2300g, a chłopczyk 2200 g, ułożone glowkowo.
Nic z dr nie ustalilam, powiedział tylko, ze widzimy sie 30.07 i na poczatku sierpnia chce mnie położyć do szpitala juz pewnie do porodu.

Witaj Ania! To wyprzedzasz niektore z nas z terminem ;) Ineska super ze juz możesz dni odliczac, niedługo małżeństwa będą z wami :D Ja co do wózka to ciągle nie mam decyzji muszę się wybrać do sklepów żeby zobaczyć na żywo ale i tak czekam do sierpnia z zakupami... Mam tylko upatrzone lozeczka na necie a tak to nawet jednego ciuszka :what: ale intensywnie ogladam :p

A_nka- dzielne te Wasze dziewczynki:) Trzymam kciuki, żeby szybko rosły i życzę dużo zdrówka:-)

No właśnie ja jestem na etapie podejmowania decyzji, co do łóżeczek- jedno czy dwa :) W ogóle zastanawiam się czy będą chciały spać w łóżeczkach, bo mojej siostry córeczka płakała już jak tylko zbliżali ją do łóżeczka. Teraz ma 11 miesięcy i cały czas śpi z nimi w środku. Ale przy bliźniakach, to chyba nie ma szans, żeby spały z nami w łóżku:-D

Oczywiście, ze jest szansa, ze będą spac w lozeczkach. Musisz ich po prostu nie przyzwyczajać do spania z wami. No chyba, ze chcesz spac we 4:-D Moje praktycznie od początku spia w lozeczkach, nie maja z tym do teraz kłopotu, ale trzeba było trochę powalczyć bo przez pierwszy miesiąc ich nauczyliśmy zasypiania na rączkach i jak tylko byli odkladani do lozeczek to od razu ryk. Ale po tygodniu "treningu" nauczyli się zasypiać w lozkach.

reklama
Cat4 oglądałam BJ na żywo fakt gondole nie są duże ale ja mam termin na listopad więc wystarczy do kwietnia. Następny fakt rewelacyjnie się składa i rozkłada. Dla mnie bardzo ważne przy dwulatce :-)
Ineska m-c prze terminem chce cię położyć? Kurczę strasznie się tego boję bo jak sobie z małą mąż poradzi :-(

Do góry