reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Santini- gratuluję córeczek, ślicznotki małe!!:)
Rurka- chyba każda z nas była w mniejszym lub większym szoku :) życzę Ci dużo zdrówka, żeby ciąża przebiegała bez żadnych komplikacji:)

reklama
Hej dziewczyny, witam sie po przerwie :) Faktycznie forum troche zastopowało :-)
Troszke pochłodniało i jakos tak lepiej sie żyje :)
Ja mam wizyte w środe taka z echem serca i pomiarami dokladnymi,juz nie moge sie doczekac bo nie czuje za bardzo małych :/
Mam łozysko z przodu i lekarka mowila ze bedzie tlumic ruchy ale wkoncu są juz tam dwie spore dzidziołki...Ah i tak od wizyty do wizyty :)

Santini- serdecznie gratuluje!! Super czas przed Wami :)

Rurka- mi lekarka w 5.tyg jak byly dwa pęcherzyki tez powiedziala ze jeszcze wszystko sie moze wydarzyc i żeby może calemu swiatu jeszcze tego nie ogłaszac :) Ale ja czulam ze i tak juz zostanie :D Tylko czekalismy czy wytworzy sie jedno czy dwa lozyska i u nas doszła opcja bardziej skomplikowana bo jedno łozysko..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a co myślicie o wózku Bebetto 42? My musimy kupić taki, który na długość z gondolami zamieści się do windy- winda 150cm, a ten wózek ma 132cm. A czy Wasze dzieci śpią w jednym łóżeczku, a kupilyscie 2? Czy jedno dużo większe niż normalne pojedyncze łóżeczko?

Santini ale kochaniutkie bąbelki :) gratuluje! Ja dzisiaj po wizycie i wiecie co chyba dołacze do babińca maluchy uparcie poodwracane poprzecznie ale jedno na 80% dziewczynka a że jednojajowe to wiadomo ;) wszystko w porządeczku rosną równo 395 i 385g ... Mieliśmy cały czas pod znakiem zapytania zaplanowany wyjazd wakacyjny do Włoszech juz w sumie pogodzilismy się ze nigdzie nie jedziemy ale dzisiaj lekarz powiedział ze nie widzi przeciwwskazań :D przed wyjazdem jeszcze wizyta i jak będzie ok to jedziemy :D Marta ja tez slabiutko ruchy czuje ale to chyba kwestia ułożenia...i tak jak mówisz od wizyty do wizyty :) cat ja bym nie kupowała jednego większego lozeczka może na samym poczatku jak będą malutkie mogą spać razem ale potem jak beda wiezgac i się przewracac? Jedno drugiego może budzić...

Cat ja chyba oglądałam to bebeto al mi bardziej się podoba BJ :-)
Asia to faktycznie same babeczki będa :-D ja ruchy czuje dość mocno tak jak w pierwszej ciąży. Tylko wydaje mi się ze jedno z rana a drugie wieczorem ;-)

Ja też będę raczej stawiała dwa łóżeczka, żeby dzieci miały wygodnie i miejsca dużo. Co do wózka to oglądałam baby Active twiny, koleżanka posiada i jest bardzo zadowolona. Dopiero będziemy jechać do hurtowni oglądać.
Co do ruchów to czuję wyraźnie dopiero od kilku dni, wcześniej wydawało mi się że czuję, ale to chyba nie było to. I czuję je bardziej po lewej stronie. Łożysko chyba też mam na przedniej ścianie. W poniedziałek mam połówkowe usg to się dowiem wszystkiego.
U nas gin zdiagnozował dwa łożyska więc się cieszę.

reklama
Dziewczyny, Wy tak wcześnie zastanawiacie się nad wózkami. Ja oglądałam wózki półtora tygodnia przed porodem, odebrałam gotowy 5 dni przed przyjściem na świat dzieci. Na prawdę Was podziwiam. My postawiliśmy na wózek firmy jedo. Jesteśmy zadowoleni. Dobrze się go prowadzi, gondolki są dość duże i dzieci mają dużo miejsca.

Do góry