reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
My już po usg :) Dzieciaki rosną równo, krwiaka już nie było widać także same dobre wieści. Duphaston jednak dalej 3xdz Waga rośnie już 3 kg na plusie :szok: ale co tam ważne żeby dzidzie rosły...:-)

No to super Marta787 w którym tyg jestes? Ja usg mam dopiero 17stego :/ chyba jajko zniose do tego czasu ....ostanie usg mialam tydz temu i maluchy przybrały bardzo mało:/ tzn tylko jedno zmierzyli bo niby drugiego sie nie dało :/ mam nadzieje ze następnym razem sie uda ....

Dziewczyny, które sa na mniej więcej tym samym etapie ciąży co ja. Czujecie już ruchy a jeśli tak to w jaki sposob. Ja czuje Tak jakby rozpychanie w jednym miejscu. Wiercenie. I trudno mi określić czy to TO.

Annte ja jestem troszkę dalej w ciąży niż Ty ale pamiętam, że właśnie z dziewczynkami na początku ruchów odczuwałam wypychanie i takie świdrowanie jakby :)

U mnie na początku to było podobne do ruchu jelit. Czułam rybki w brzuchu z prawej strony głównie. A teraz tak się rozpychaja i wariują ze często widać te ruchy i maz bez problemu je czuje. Nawet lekarz na usg w 17 tyg się dziwił ze tak wcześnie. Znajoma poczuła ruchy po 20tyg. Też jako rozpychanie.

reklama
Marta super że wieści dobre
Annte ja jestem w w 14 i pół tyg i już czuje. Raz jak motylki, rz jak bąbelki, raz jak wypychanie. W pierwszej ciąży czuje się później. Ja wtedy czułam w 19 tyg.

Do góry