reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja mialam wczoraj podgladanie ja mam co tydz wiec juz jakby zpowszechnialo to dla mnie ale jak widze bijace serducha to zawsze sie cieplo robi ja czuje jakby dwie rybki mi plywaly w brzuchy zanych takich wyraznych kopniec jeszcze nie czulam ale poprzednio tez tak mialam zaczeli mnie tluc gdzies okolo 20 tyg wiec jeszcze mam czas:-)

witajcie :)
wiem wiem.... dosc dlugo mnie tu nie bylo ale przechodze niemaly stres ostatnio :( moze jak sie podziele nim z wami to mi troche lzej bedzie. jestem z wami caly czas na biezaco..
gratuluje nowym mamusiom i zycze by maluszki rosly zdrowo a do tego wytrwania i sil :)
edytko przeslodkie twoje coreczki :) wszystkiego dobrego
witam tez nowe mamusie ktore do nas dolaczyly na forum..

u mnie ostatnio nie za dobrze.. pamietacie jak wspomnialam ze na drugim prenatalnym badaniu lekarz powiedzial ze miedzy maluszkami jest 20% roznica? tydzien pozniej mialam usg u swojej gin i mialy roznicy tylko 40g.
reszta wyszla dobrze wiec odetchnelam..
w szpitalu mnie nie przyjeli mimo skoku przeciwcial. potem te przeciwciala spadly. doczekalam sie wizyty u swojego nefrologa. okazalo sie ze wzroslo troche bialko w moczu i mam wysoki cholesterol :(
zlecil dobowa zbiorke moczu i jesli przekroczy mi bialko 3g na dobe to do szpitala na patologie.. a ja watpie zeby mnie tam przyjeli skoro z wysokimi przeciwcialami mnie odeslali :/
zaczelo mnie wszystko swedziec.. moja gin powiedziala ze to od watroby ale wyniki ALT mam 33 przy normie do 34 tak wiec przy gornej granicy :(
dzis oddalam mocz do badania i pani mi na jutro kazala jeszcze raz przynies bo cos im wysokie bialko wyszlo i chca to jeszcze raz sprawdzic :(
czuje ze czeka mnie szpital niedlugo..tylko zeby jeszcze zechcieli mnie przyjac bo mam wrazenie ze lekarze sie mnie boja leczyc i zaradzic jakkolwiek :( mam ochote sie wyplakac :(...cisnienie kontroluje i jest poki co w normie.
jedna dobra wiadomoscia jest to iz wiemy juz napewno ze bedzie parka i wybralismy juz imiona :) Filipek i Agatka :)
juz tak mocno pokochalam te bobaski ze nie pozwole zeby im stala sie krzywda.. ale badz tu madrym jak jedni cie nie chca a inni walcza zeby sie mialo najlepsze warunki..

a tak to u mnie nie tylko w brzuszek idzie ale wlasciwie wszedzie :p no akle ja to na sterydach wiec sie nie dziwie... w oasie mam 107cm i ponad 10kg na plusie
ruszam sie bardzo wolno..
krem na rozstepy juz nie pomaga..
filipek byl zawsze mniej aktywny od agatki a od jakiegos czasu czuje go wyraznie i wiem ze zmienil swoje polozenie bo czuje go wyzej niz agatke a ta z kolei uwielbia moj pecherz bo jest polozona nizej hehe
zastrzyki do konca ciazy i potem jeszcze tez przez jakis czas..
modle sie by wytrwac do bezpiecznego tc.

poprosze o pokolorowanie w tabelce :)
pozdrawiam

najgorsze ze nie wiem co jesc.. sery, jajka i wedliny wyeliminowalam z diety..
truskawewk mi zabronili a to co jem to juz mi uszami wychodzi.. maz mnie pilnuje niemozliwie..

reklama
Dzisiaj ok 12.50 rozpakowalam sie, obaj chłopcy waza ok 2300- nie wiem dokładnie bo zabrali ich na inne Pietro ze wzgledu na tydzień ciąży będą ich obserwować, ale oddychają samodzielnie i jak naradzie jest wszystko Ok, poród trwał ok. 1h SN. Jak będę wiedziała cos więcej to dam znać.

Do góry