aga3004 pewnie ze sie najadłam i to ile..... jak zobaczyłam krew na majtkach, max10 min i byłam na IP z takim płaczem, ze bez kolejki mnie wzięli. Najlepsze jest to ze na badaniu nie było śladu krwi, a gacie czerwone. Zrobi wiec usg , bo obawiali się ze łożysko się nadrywa, ale wszystko było ok. Dłubali mi kilka razy tego i kolejnego dnia w każdej dziurze niestety i jak się okazało to była krew z cewki moczowej, ale zrobili analizę moczu i nawet bakterii nie było, nie mówiąc już o piasku czy krwi, która się utrzymywała ale już w formie mazania - lekkiego plamienia . Dziwne zjawisko, ale jak mnie lekarze uspokoili, to ponoć się zdarza, kiedy jest parcie na pęcherz trochę bardzo drobnego piasku skrobie cewkę, albo naczynko pękło i leci krew potem przestaje i wszystko gra, a analizę zrobiłam ze środkowego strumienia i nie wyszła bo całe zło było śladowe. Kika dni tak krwawiłam przy sikaniu....Tylko ich dziwło to ze mnie to nie boli. Okazało się przy okazji ze mam popękana szyjkę po poprzednich porodach i musza ja często monitorować i może założą pesar.
reklama
santini
Fanka BB :)
Anielka - moje ciąża jest na pewno dwuowodniowa i dwukosmowkowa, bo miałam podane dwa zarodki i od początku byłam monitorowana co kilka dni. Lezysz cały czas, czy pozwalasz sobie na krótkie spacery? Chodzisz po shodach? Ciekawe kiedy Twój lekarz planuje cc, bo mój najpóźniej 36 tc.
Anielka.
Najszczęśliwsza mama =]
Santini- ja ogólnie to nie oszczędzałam się zbytnio, polegiwałam co jakiś czas a takto i spacery i bieganie za moim prawie 2-latkiem, ale od paru dni taka jakaś ociężała jestem więc troszkę więcej leżę ale dalej jestem na chodzie a schodów w domku nie mam, więc po schodach chodzę tylko jak idę do mamy na 4piętro tak raz w tygodniu, ale mój synuś wchodzi sam na nóżkach więc wchodzimy do góry z 10min. hehe
Moja ciąża jest jednokosmówkowa i jednoowodniowa (w pewnym momencie było prawdopodobieństwo że jest dwuowodniowa ale niestety nie).
Mój lekarz planuje mnie położyć w szpitalu ok 36tc i obserwować więc pewnie Ty będziesz tulić dziewczynki a ja jeszcze kisić się w szpitalu ;-)
Moja ciąża jest jednokosmówkowa i jednoowodniowa (w pewnym momencie było prawdopodobieństwo że jest dwuowodniowa ale niestety nie).
Mój lekarz planuje mnie położyć w szpitalu ok 36tc i obserwować więc pewnie Ty będziesz tulić dziewczynki a ja jeszcze kisić się w szpitalu ;-)
Dziewczyny może któraś z was będzie zainteresowana ,mam do odsprzedania dwa foteliki Maxi Cosi Cabriofix z wkładkami dla noworodków za 2 szt chciałabym 450zł plus wysyłka
Załączniki
Ostatnia edycja:
darunia0712
Fanka BB :)
Anielka i Santini, czasami jeszcze mozecie tulic swoje dzieci wczesniej niz ja
Aneczka8765
Zaciekawiona BB
Witam Was dziewczyny jestem tu nowa obecnie zaczol mi sie 32 tydz I spodziewalam sie dwuch chlopakow
Aneczka8765
Zaciekawiona BB
Termin mam na 26 Lipca witam serdecznie
reklama
Aneczka8765
Zaciekawiona BB
Mam nadzieje ze uda mi sie wytrwac :/ wlasnie dzisiaj wyszlam ze szpitala po tygodniu okropnego stresu w zeszly piatek bolal mnie brzuch wiec pojechalam do szpitala gdzie okazalo sie ze mam rozwarcie na 2/3 cm I regularne skurcze dodam ze mieszkam w uk I tu podejscie do ciazy jest nieco inne niz w pl wracajac do tematu odrazu podano mi sterydy na plucka maluchow I zawieziono na porodowke ale naszczescie skurcze ustaly bylam zrospaczona ze rodze tak wczesnie ale chyba chlopcy zmienili zdanie nastepnego dnia wykryto infekcje pecherza I podano mi antybiotyk, w Niedziele znowu akcja z skurczami rozwarcie na 3/4cm po kilku godz znowu cisza cos strasznego w poniedzialek caly dzien spokoj I we wtorek wszystko od nowa nad ranem oznajmiono mi ze nie ma wolnego miejsca na neonatologi dla chlopcow I musza przewiesc mnie do innego szpitala w bolu I skurczach jakos wytrwalam przejazdzke ambulansem I po kilku godz na porodowce znowu cisza ...... dalej na antybiotykach lezalam dwa dni I lekarze stwierdzili ze nie ma sensu zebym lezala w szpitalu poprostu masakra ledwie zyje schudlam 2 kg I nie spalam prawie od tyg ale dla maluchow zrobie wszystko I mam nadzieje ze uda sie jeszcze wytrwac
Podziel się: