reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

manila29 - napewno wszystko bedzie dobrze :) ja tez zawsze sie denerwuje przed kolejna wizyta :) za kilka tygodni poczujesz swoje dzieciaczki robiace nie wiadomo co w brzuchu :) moje chyba w przyszlosci zajma sie gimnastyka artystyczna sadzac po ich wybrykach w brzuchu :)

reklama
witajcie:)
Ja mialam przed wczoraj zatrucie jakies, cos mi stanelo na zoladku i wczoraj glodowke mialam, dlatego dzisiaj jem , bo dzieciaki pewnie glodne sa:):zawstydzona/y:
Ale ruszaja sie to najwazniejsze:)
manila29dobrze ,ze dzieciaczkami wszystko ok, teraz to już z górki:)
karola88 ja tez zaczne sie wtedy pakowac, a powiedz mi jakie zakupy juz zrobilas!?Ja sie nadale boje zaczac, ale z drugiej strony , bo boje sie zaskoczenia:)

manila cieszę się że wszystko w porządku z maluszkami:-)
małekropki ja bałam się szybko robić zakupy,wiem że niektóre dziewczyny większość rzeczy miały pokupowane już w 20 tc,bo później kiepsko sie czuły,w końcu u nas to podwójny słodki ciężar do noszenia. W sumie to zakupy zaczęliśmy od lutego,wtedy też dowiedzieliśmy się płci maluszków. Na razie mam 3 welurkowe pajace,2 spiochy,2 kaftaniki,4 bodziaki krótki rękawek,4 bodziaki długi rękawek,2 pary skarpetuniek,2 pieluszki flanelowe nie wiem czy czegoś nie pominęłam. U nas to pierwsza ciąża także wszystko musze sama od początku kompletować,a wydatki wcale nie są małe. Staramy się co miesiąc cos dokupować,zwłaszcza ze pewnie w czerwcu już szkraby przyjdą na świat. W tym miesiącu chcemy jeszcze dokupić 6 śpiochów,6 kaftaników,2 rożki. W pierwszej kolejnośći chcemy pokupować to,co do szpitala będzie potrzebne...a reszta jak dzieciaczki już się urodzą-wózek,łóżeczka itp

ja tez juz sporo zakupow zrobilam, razem z wozkiem. Teraz chcialabym pokoik przygotowac, musze farbe kupic i do roboty poki brzuch pozwala :) pomimo tego ze znam juz plec (parka) to jednak wole udekorowac wszystko neutralnie. Mysle o zielonkawym pokoiku, w jakies zwierzatka, naklejki juz sobie zamowilam wiec moze przed swietami uda mi sie przygotowac. Tymczasem zmykam do szkoly (na starosc przyszlo mi sie holenderskiego uczyc;( )

morgenrood to fakttycznie duzo juz kupiliscie:)
my tez myslimy o neutralnych kolorach,ale nie zielony , tylko kremik i tez z naklejkami:)juz mamy:)troche od innej storny zaczynamy.Ale na jednej stronie chcemy namalowac taka plame niebieska i na niej naklejki , a na drugije rozowo,Ale takie male zeby naklejki sie wyroznialy.Bo nie chce malowac na niebieskie czy rozowe.
A jaki wózio kupiliscie!?

Wózek i łóżeczka mamy już upatrzone:-) najtrudniej było z wózkiem ale najlepszy wydaje nam się tako jumper duo,a łóżeczka safari z klupsia:-)ale to dopiero jak będę jeszcze w szpitalu,wanienka,przewijak i cała reszta akcesoriów. Pokoik myślimy urządzić w kolorach zieleni i żółci,początkowo chciałam naklejki te piankowe ale podoba mi się też np. fototapeta bajkowa,na jednej ścianie;-)
Moi chłopcy strasznie rozrabiają,chyba zawody sobie urządzili-kto więcej razy i mocniej skopie mamę hehe...aj jak ja już chce ich mieć przy sobie!!:-)

wozeczek kupilismy ABC Zoom uzywany ale jak nowka. Kobieta sprzedawala wszystko po blizniakach (poczawszy od wozka skonczywszy na matach edukaycjnych itd) i powiem ze calkiem dobrze udalo nam sie kupic wyprawke. Nie mam nic przeciwko uzywanym rzeczom oczywiscie jesli sa w dobrym stanie. Body i takie inne to juz nowe kupilam, nie sa tutaj takie drogie.
U mnie tez zawody dzieciaczki rozpoczely, ale to przyjemne uczucie..... poki co ;)

reklama
my wlasnie kupilismy wozio! x lander x twin.Rewelacja!Ale wozek dojedzie dopiero za tydzien wiec czekamy na nasza przesylke:)
A ja siedze w domu, mam jakies zapalenie naerek i musze odpoczywac:(

Do góry