reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Aga my mamy bmw i środkowy pas też jest naramienny, a po drugie fotelik od 9kg przekładasz tyllko z tyłu pasem biodrowym.
chyba nie bardzo...albo sie nie zrozumialysmy o co chodzi:-). Na dole posta załacze zdjecie z fotelikiem, ktory jest zamontowany wlasnie z uzyciem tego ramiennego, czyli sa to trzypunktowe pasy bezp.

agamy też musimy wymienic samochod.. fajnie ze tekwestie poruszylas. My tylko jeszcze nie wiem ny totalnie na co..
Temat samochodow poruszylam juz dosc dawno:-). Ty jestes w podobnej sytuacji do mojej bo 3 foteliki potrzebne jak nic. My sie zdecydowalismypraktycznie na forda galaxy no i niestety troche plany nam sie pokszyzowały bo z tego co ogladalismy jakies egzemplarze to ten rocznik, ktory nas interesuje ma własnie srodkowy pas tylko biodrowy, w nowszych modelach jest pas srodkowy rowniez ten ramienny wychodzący z sufitu. Chcielismy samochód z oddzielnymi trzema siedzeniami z tyłu, nie kanapą, zeby łatwo było montowac foteliki. Kurcze i zła jestem bo juz mielismy wybrany model samochodu, a tu chyba zonk:crazy:
aga szyka trochę krótkawa ale ja się tak do końca nie znam:zawstydzona/y: Moja miała 4cm, wszyscy mówili że strasznie długaaa jak na bliźniaczą ciążę.
No własnie tez mi sie cos krotkawa wydaje, ale oczywiscie w gabinecie przytaknełam jak mi okreslil długosc, natomiast jak przyszlam do domu i zaczelam cos czytac to sie okazalo ze nie taka super długa. Wogole to ja jakas cichociemna jestem, nic nie wiem:wściekła/y:. No i wlasnie nie wiem co z tym moim ginkiem, zawsze mialam do niego zaufanie (prowadzi mi juz druga ciąze), ale teraz to sie zaczynam zastanawiac, ta szyjka krotkawa, luteine mowil zeby na razie odstawic jak z brzuch nie twardnieje.... cholera juz sama nie wiem

reklama
Tylko z własnego doświadczenia wiem że wychodzi spora rozbieżność pomiędzy badaniem ręcznym a USG. Może warto zaufać człowiekowi jeśli piszesz że już prowadził ci ciążę? A kiedy masz kolejne badanie? Może wtedy powiedz mu, czy martwi cię ta długość szyjki, czy to na pewno jest ok.

nastepna wizyte mam dopiero za miesiac. Tez wlasnie wyczytalam ze recznie to tylko zewnetrzna dlugosc sie bada, a calkowita to mozna na usg. wiec bardziej chodzi mi o dlugosci szyjki jakie macie/mialycie przy padaniu recznym.
Oczywiscie do powyzszego posta zapomnialam wstawic zdjecia z zapietym fotelikiem:baffled:... matko jaka ja mam głowe teraz... masakra

Załączniki

• b_x_img-12876513712771368-foteliki-samochodowe-__kopia__-peg-perego-primo-viaggio-tri-fix-asip-a.jpg
    b_x_img-12876513712771368-foteliki-samochodowe-__kopia__-peg-perego-primo-viaggio-tri-fix-asip-a.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 39
Juz myslalam o tej bazie, tylko nie wiem czy w samochodzie bedzie mozliwosc zamontowania bo nie wszystkie maja mozliwosc zamontowania foltelika z isofix. aze nie kupujemy samochodu z salonu to tez mozliwosci ograniczone. Własnie najgorsze jest to, ze nia mamy jeszcze tego nowego samohodu, ani fotelików wiec nie wiadomoc o do czego kupowac. A czy jula sie zmiesci? własnie dlatego chcialam samochód z trzema oddzielnymi siedzeniami, nie z kanapą zeby nie było problemu. poza tym na srodkowym to raczej malucha ktiregos usadze bo julke wkładac lub wyciagac ze srodka to juz nie tak łatwo by było

Hej dziewczyny....jestem mega szczęśliwa....mogę wreszcie się tu zadomowić....z moimi fasolinkami wszystko oki, serduszka biją... oto fotka: bąble 8t2d.jpg

reklama
Do góry