reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

stevensonowa: gratulacje!!!!, coś czuję, że przy Tobie przestaniemy marudzić:) albo przynajmniej ograniczymy ;-)

reklama
Oooooooo jaka mamy tu nowinę- Witam przyszłą mamusie trojaczków:) A w którym teraz tygodniu jesteś:)?? Bo na pewno u ciebie tez beda wczesniej ciąze rozwiazywac- tak jak u co poniektórych z nas!

No no ale nam "rodzynka" się pojawiła :)
Gratuluję stevensonowa :) oj pracy będziesz miała co nie miara... oby dzieciatka zdrowe i grzeczne były to nic więcej nie trzeba (oprócz pieniedzy).
A jak samopoczucie? Jak duże dzieci?

wcześniej rodzimy, to pewne. Lekarz mówił, że najpóźniej dociągniemy do 25 marca, ale raczej w okolicach połowy :) czyli zbliża się dzień zero, strasznie szybko to leci :)

rainmanka, co do dużej Elizki... trochę się z moim K. boimy, bo ostatnio często sie obraża i puszcza teksty pełne jakiejś niechęci do powiększenia rodziny, a co dopiero o trójeczkę. Trochę podniósł ją na duchu fakt przyjazdu cioci, ale wiadomo, że potem znów bedą pełne ręce roboty, boję się, jak Skarbuś to przyjmie.

no a ja mam stresa. z Elizą było pięknie i przyjemnie, ale jak sobie pomyślę, że teraz będą takie trzy... ciągle mi ciężko to sobie wyobrazić.

Przerobiliśmy tatusiowy gabinet na pokój i wyburzyliśmy scianę między nim a pokojem dotychczas 'gościnnym' - takie gniazdko dla trójki. K. wcisnął biurko do sypialni i na razie jakoś się ciśniemy ;) zresztą to plany, jakos i tak wszystko powinno wskoczyć na miejsce, gdy już Skarby się pojawią :)

Stevensonowa gratulacje!!! Napewno czasu bedzie brak ale wpadnij od czasu do czsu jak sie juz rozpakujesz bo wszystkie ciekawe jestesmy jak to jest z 3

stevensonowa ale wywołałaś poruszenie na forum, nawet rozpakowane mamusie zaglądają do "ciąż". Gratuluję Wam potrójnego szczęścia. Na pewno będzie dobrze i dasz radę! My babki jesteśmy twarde :)))) No i gratulacje dla starszej siostry :)

Witam mamusie
Stevensonowa gratuluję trójeczki :) i też będę wypatrywać Twoich wpisów haha
ciekawe jak tam Małgoń?? czy wszystko ok

teraz w piątek idę na usg 3d, bo dzieciaczki poróżniły się troszkę wagą,niby różnica 60 gram ale nie było takiej w poprzednich pomiarach, no i mam jednokosmowkową czyli podejrzenie TTTS, trochę sie tym zmartwiłam ale jestem dobrej myśli
dziś nawet włączyłam 1 pralkę z ciuszkami 56 i zobaczylam ze mam ich mało, trzeba sie na zakupy wybrać
mam pytanie, czy kupowałyście ubranka na rozmiar 50??bo ja to nie mam ani jednej sztuki i nie wiem czy wogóle kupować??

pozdrawiam cieplutko

Kkociakk-nie martw sie tą waga u mnie etz czasem tak wychodzi a mam dwu kosmówkowa ale biorę pod uwagę dopuszczalne błędy pomiarowe:) Co do ubranek to ja mam moze pare sztuk tych tyci- bałam się kupować za dużo bo to ze bliźniaki to nie znaczy ze zawsze bede dzieci tyci tyci i szkoda mi było wydawac na to pieniazków:)za to sprawnie sie dowiedziałam gdzie w moim miescie sa rozm.nawet 48 jakby cos- zeby tam wyslac potem meza jakby ciaz wczesniej sie rozwiazałą:) Najwięcej mam w rozmiarze 62:)

Milutek23 dzięki, na pewno sie rozejrzę gdzie mozna kupić te malutkie, bo to świetny pomysł kupić w razie czego na szybko
a z tą różnicą to lekarz 2 razy dokładnie mierzył i wyszło to samo, chciał mnie za 3 tyg skierować na 3d, ale ja mam bratową,ktora mi poradziła zrobić wcześniej i ide prywatnie,bede spokojniejsza :)

reklama
Milutek23 dzięki, na pewno sie rozejrzę gdzie mozna kupić te malutkie, bo to świetny pomysł kupić w razie czego na szybko
a z tą różnicą to lekarz 2 razy dokładnie mierzył i wyszło to samo, chciał mnie za 3 tyg skierować na 3d, ale ja mam bratową,ktora mi poradziła zrobić wcześniej i ide prywatnie,bede spokojniejsza :)
jasne- po co czekac...i sie denerwowac:)

Do góry