reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Milutek: ja (chwała Bogu) w domu leżę, już ponad 2 mce. Chodze tylko do toalety i pod prysznic (choć prysznica lekarz mi zabronił, ale nie dałabym rady:-(). Jeszcze 2,5 tyg i minie największe niebezpieczeństwo (tak twierdzi ten mój geniusz) a w 36 tygodniu czyli 16 lutego wstaję i idę w długą! tak postanowiłam i tak będzie, ostatecznie jakoś muszę urodzić! żeby tylko wytrzymały jeszcze trochę, i małe i moja znikająca szyjka!

reklama
Figa Gratuluję !!!

MM jeszcze 2,5 tygodnia - WYTRZYMASZ!!! a czujesz skurcze, bóle?

Milutek czas szybko płynie, nawet się nie obejrzysz a będzie po wszystkim :)

Newsy:
1/ Dzisiaj miałam mieć test oksytocynowy, żeby sprawdzić jak ja i dzieciaki reagujemy na oksytocynę, no i na skurcze. Okazało się szcześliwie, że mam delikatne skurcze, więc test był samoistny i nie było konieczności podawania oksytocyny... ufffffff :)

2/ potem miałam badanie ginekologiczne - szyjka trzyma się dobrze w pessarium :) dalsze kroki: usg w środę - sprawdzenie pozycji maluchów:
-> jeśli oba główkowo: SN - w czwartek cewnik, w piątek oksytocyna
-> jeśli jeden pośladkowo: CC w piątek 14.01. :)

3/ potem jeszcze było usg z pomiarami: Marcel ułożony główkowo 2800g i ma 1cm włoski :), Tymek ułożony pośladkowo 2500g i jest łysy :) ale i tak go kocham za ułożenie :) Pani doktor powiedziała, że marne są szanse, żeby zmieniły pozycję :)))

Dziewczyny jesteśmy tak podekscytowani - za tydzień już będziemy mieć dzieci :-)

Kolorowych snów kochane :happy2:

Małgoń: pewnie, że wytrzymam, oby jak najdlużej wytrzymały dzieci!, ale jestem ciekawa czy te włoski się sprawdzą:) trzymaj się i powiedz chłopakom, żeby sie za bardzo nie ruszali!

MM trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& już niedługo!!

Ja miałam testy przez 2 tyg co 2 dni-KOSZMARRRR przez cały dzień pod ktg nadczo. Mam nadzieję że Was ta przyjemnośc ominie:tak:

Małgoń - to wspaniała wiadomość, czyli jednak nie wydłużyli Ci czasu leżenia tylko skrócili. Troszkę Ci zazdroszczę że już za tydzień będziesz mieć maluchy koło siebie; ale grzecznie czekam na swoją kolej. Teraz tylko zagaduj dzieci żeby nie miały kiedy pozycji zmienić.

Tak sobie patrzę po suwaczkach i chyba ja po Małgoń jestem w kolejce. Po tych miesiącach czekania aż czasami ciężko uwierzyć że to już tak niedługo

Figa gratuluje!!!

Tak wtrącę się - Małgoń szanse na przekrecenie są!! Ja przyszlam do szpitala miałam robione usg i obie byly glowkowo ułożone a 12 godz pozniej jak sie zaczal porob to Zuzia fiknela sie i była ulozona poprzecznie w 38tyg!! Takze wszystko możliwe

reklama
u mnie tez jedno w ostatniej chwili w ciagu paru godzin przekreciło sie z pozycji główkowej w poprzeczna i potem znów główkowo...

Do góry