Hej dziewczyny! Widzę, że coraz mniej nas na tym forum. Dobrze, że nowe mamusiedo nas dołączają. Jeżeli chodzi o spanie to ja póki co nie mam z tym problemu. chodzę spac ok. 22, zasypiam od razu, potem ok 2 w nocy siusiu i xznów spanko. Kolejne wstawanie ok 4 nad ranem, spanko no i pobudka o 7 bo na godz 8 zaprowadzam Olę do przedszkola. Jeżeli chodzi o obwód w pasie to mój wynosi 114 cm, ciekawe o ile jeszcze się powiększy? Dziewczyny wczoraj na wątku grudniowych mam wyczytałam, że w aptece internetowej "Dbam o zdrowie" można kupić leki za dużo niższą cenę a odebrać w najbliższej aptece "Dbam o zdrowie". Dziś to sprawdziłam i rzeczywiście to prawda. Na niektórych lekach nawet 17 zł różnicy(witaminy feminatal metafolin). Pozamawiałam sobie sporo leków i nawet udało mi się dostać pampersy 1 za dobrą cenę. Teraz się zastanawiam ile paczek pampersów będziemy potrzebowały na miesiąc. jeśli któraś z was coś wie na ten temat to bardzo proszę o podzielenie się informacjami na forum. Życzę miłego dnia, pozdrawiam.
reklama
poziomki życzę spełnienia tego snu, jeśli masz takie życzenie
U mnie ma być parka. A co do cięcia to lekarz tak zdecydował. Powiedział, że nikt mnie nie będzie maltretował i zmuszał do naturalnego porodu :-) A czy są ułożone nieodpowiednio to nie wiem, nigdy nie stwierdził tego, ale dziewczynka ma głowę w dół i moim zdaniem ok do sn, a chłopczyk leży poprzecznie to pewnie nie za bardzo
kasik25.9 z tego co pisały mamy noworodków to ok.14-15szt pampersów na dwoje idzie dziennie. Na allegro są oferty np. huggies 2-5kg i wychodzi coś ok.0,44 za sztukę, tylko nie pamiętam czy liczyłam z przesyłką czy nie. Ale chyba z przesyłką. Mam zamiar zamówić.
Z tym, że te oferty to opłacają się przy zakupie kilku paczek oczywiście. Są takie po 6x90szt. lub 4x90szt. Ciężko wydać od razu 150 czy 200zł., ale to i tak pójdzie tak czy siak.
U mnie ma być parka. A co do cięcia to lekarz tak zdecydował. Powiedział, że nikt mnie nie będzie maltretował i zmuszał do naturalnego porodu :-) A czy są ułożone nieodpowiednio to nie wiem, nigdy nie stwierdził tego, ale dziewczynka ma głowę w dół i moim zdaniem ok do sn, a chłopczyk leży poprzecznie to pewnie nie za bardzo
kasik25.9 z tego co pisały mamy noworodków to ok.14-15szt pampersów na dwoje idzie dziennie. Na allegro są oferty np. huggies 2-5kg i wychodzi coś ok.0,44 za sztukę, tylko nie pamiętam czy liczyłam z przesyłką czy nie. Ale chyba z przesyłką. Mam zamiar zamówić.
Z tym, że te oferty to opłacają się przy zakupie kilku paczek oczywiście. Są takie po 6x90szt. lub 4x90szt. Ciężko wydać od razu 150 czy 200zł., ale to i tak pójdzie tak czy siak.
monia5523 dziękuję za szybką odpowiedź. Z tego co piszesz to paczka 74 sz to nawet na tydzień nie starczy. Ja kupuję narazie pampersy z firmy pampers, ponieważ moja córcia jak się urodziła to tylko po tych nie miała odparzeń więc teraz wolę nie eksperymentować. U mnie też prawdopodobnie będzzie parka, już się nie mogę doczekać a tu jeszcze cały listopad no i troszku grudnia. Czy twój gin mówił Ci już w którym tygc planuje cc?:-)
kasik jutro mam wizytę to może określi mi już termin cc, bo na razie tylko przeżywał abym wytrzymała do końca 36tyg.
A z tymi pampersami to też trochę się waham tak hurtowo brać, bo w razie jakiegoś uczulenia...
Moja córcia to pierwszy miesiąc przeżyła na tetrowych, bo kiedyś takie panowały poglądy Pampers był tylko na wyjście. Teraz to już mało kto tak robi
A z tymi pampersami to też trochę się waham tak hurtowo brać, bo w razie jakiegoś uczulenia...
Moja córcia to pierwszy miesiąc przeżyła na tetrowych, bo kiedyś takie panowały poglądy Pampers był tylko na wyjście. Teraz to już mało kto tak robi
alex2339
Fanka BB :)
co do pieluszek mamusie to hagisy bardzo uczulaly moje dzieciaki zwlaszcza corce strasznie zalatwilam pupcie synkowi juz ich nie zakladalam i nie mial problemow z odpazeniami.
ale tak bylo u mnie
ale tak bylo u mnie
Witaj alex to rozwiałaś moje wątpliwości - nie będę ryzykowała z tym hurtem i na razie kupię 1 paczkę, a później to się zobaczy:-)
A jak się czujesz? Nadal tak źle jak ostatnio pisałaś. U mnie też był taki, ale jednodniowy ból nóg, kolan, kostek, kręgosłupa :-(no ale przeszło całe szczęście
A jak się czujesz? Nadal tak źle jak ostatnio pisałaś. U mnie też był taki, ale jednodniowy ból nóg, kolan, kostek, kręgosłupa :-(no ale przeszło całe szczęście
alex2339
Na cale szczescie dzisiaj mam mniej nogi spuchniete ale ostatnie dni byly koszmarne chodzic nie moglam brzuszek okazaly no i kregoslup obciazony i troche boli jutro mam wizyte wiec zobaczymy co mi lekarz ciekawego powie ale nie spodziewam sie wiele bo dzieciaczki glowkowo wiec porod SN i pewnie beda czekac az sie samo wszystko zacznie
Cześć mamuśki,
Milutek23, ja tez miałam i mam czasem takie bóle jak przy okresie, bylam u mojej gin i wszystko ok! to dzieciaczki tak mi się przewracają, teraz juz i Lenka i Oskarek główki mają na górze a pupkami w dół, dlatego czasem to tak boli bo się wiercą moje szkrabki.
pozdrawiam i miłej nocki, przespanej!!!
Milutek23, ja tez miałam i mam czasem takie bóle jak przy okresie, bylam u mojej gin i wszystko ok! to dzieciaczki tak mi się przewracają, teraz juz i Lenka i Oskarek główki mają na górze a pupkami w dół, dlatego czasem to tak boli bo się wiercą moje szkrabki.
pozdrawiam i miłej nocki, przespanej!!!
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ja zostane wierna pampersom bo tylko one się sprawdziły w 100%
Milutek mam nadzieje że jest tam choć jeden chłopak bo więcej dzieci już nie planujemyD
Mnie tak Gabi gniotła że nie mogłam chodzić a z Gochą bolało mnie podbrzusze i też się nic nie działo.
Jutro mam usg genetyczne HUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
Monia jeżeli jedno z dzieci leży na boczku od razu to wyklucza sn
Alex zaczełaś 38 tydz))
Milutek mam nadzieje że jest tam choć jeden chłopak bo więcej dzieci już nie planujemyD
Mnie tak Gabi gniotła że nie mogłam chodzić a z Gochą bolało mnie podbrzusze i też się nic nie działo.
Jutro mam usg genetyczne HUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
Monia jeżeli jedno z dzieci leży na boczku od razu to wyklucza sn
Alex zaczełaś 38 tydz))
Ostatnia edycja:
reklama
alex2339
Alex zaczełaś 38 tydz))
a no zaczelam i strasznie sie z tego ciesze dwujeczke wczesniakow urodzilam wiec ta ciaza jest dla mnie wielkim zaskoczeniem zwlaszcza ze to blizniaki
a co do pieluszek dobre sa tez hepy nie uczulaly moich dzieci jak hagysy a nie sa takie drogie jak pampersy
Podziel się: