reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam z rana :)
Ayla dalej nie wiadomo co drugie jest ale juz dałam sobie spokój, przynajmniej będzie niespodzianka :)
a cesarka też dlatego że jeden maluch się obraca pośladkowo i wyszły tam inne powody do CC, zreszta sama powiedziała że naturalny byłby większym ryzykiem. Narazie nie wiem tylko czy będę czekac na początek akcji porodowej czy na konkretną date ale w karcie napisała te wskazania a na następnej wizycie sie jeszcze dopytam.
Przyznam że się uspokoiłam i taka lekka od niej wyszłam.

M-P, mówiłam lekarce o Tobie i była nieźle zszokowana i pełna podziwu że tak dzielnie dajesz radę :)

Oleniolek nic sie nie martw, jest tu parę dziewczyn jeszcze z trójpakach tylko sie coś mało udzielają.
A z tymi ciuszkami to faktycznie ciężko wyczuć. Na pewno z krótkimi rekawkami Ci sie przydadzą ale ciepłe ubranka jednak trzeba miec. Co do kombinezoników to tak jak pisze Ayla zależeć będzie jaka zima nas czeka ale to zawsze można kupić kombinezonik, ja np bedę miała na zbyciu 3 małe kombinezoniki - 2 białe i różowy ;)
Miłego dnia :)

matka polka piękna waga maluszków, szalejesz kobieto! Dawaj już ich na świat :))))
Z tym ułożeniem to pewnie będzie cesarka, no chyba że masz takiego lekarza który liczy że druga dzidzia się odwróci podczas porodu...

oleniolek moj wozek to Dorjan duo sport. wstawialam zdjecia na watku wozkowym. Olis tez ma Dorjana :). mysle ze obie jestesmy zadowolone. Ja polecam. Co prawda martwie sie czy mi sie chlopaki pomieszcza jak ich ubiore za 2 miesiace w kombinezony w tych gondolach ale moze nie bedzie tragedii.

Matko-polko piekna waga dzieci i jaki wysoki tydzien!!! super!! powodzenia.

tak sobie mysle co tam u Gastone :) nie odzywa sie tyle.

Ayla pytalas o dzwiek suszarki chyba. Moge Ci przeslac plik ale jak bede w domku bo teraz jestem u mamy i mam na swoim kompie. :)

Rainmanka a Twoja ciaza jest dwukosmowkowa?bo juz nie pamietam.

witajcie::)

ja juz ROZPAKOWANA!!:tak::-D

bylam w szpitalu bo skurcze sie zaczely jeszcze zaczymywali porod ale sie nie udalo i dnia 7 pazdziernika 2010 przyszly na Swiat moje Blizniaki Elizka o 17:15 waga 2000g/47cm i Gabryś o 17:17 2200/48cm przez SN.Czyli miesiac i troszke przez terminkiem

ja sie ogarne to napisze wieciej buzka:*

KARMELKA GRATULACJE!!!!!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszków!!!!
I czekamy na szczegóły. :)

A ktoś wie jak Lenka i jej Maluszki???

Jedynka, tak moja jest dwukosmowkowa.

reklama
karmelka1987
GRATULACJE! TO SZYBKO WSZYSTKO POSZŁO, PEWNIE JESTEŚCIE JUŻ W DOMKU? DUŻO ZDROWIA DLA WAS! :-)

rainmanka to super, że dzidziusie już po 2kg mają, no i cc - pewnie kamień spadł Ci z serca :-):-):-)
Cieszę się, że spodobał Ci się mój avatarek. Brzuch to do tej pory trzymał się nienagannie, ale od kilku dni zaczęły pojawiać się rozstępy:no2::growl::baffled:

Było pytanie o pas podtrzymujący brzuch. Nie używałam, ale raczej by mi się przydał, bo od jakiegoś miesiąca brzuch tak opadł od tego ciężaru. Myślę, że warto go kupić, ale ja to już jak nie mam to przeżyję, bo widziałam, że na allegro są po 70zł. Gdyby to było jakieś 20zł. to może bym się skusiła nawet na tę końcówkę ciąży...

matko-polko gratuluję wytrwałości i bojowego nastawienia do porodu SN. Życzę aby maleństwo jednak się odwróciło, a jak nie to tak chyba też można:-)

Do góry